ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Alternatif Koruma Yöntemleri TYB581 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Besinlerde bozulma ve nedenleri ve bozulmaya etki eden faktörleri açıklar.
    2-Konvansiyonel muhafaza teknikleri (ısıl işlem-pastörizasyon ve sterilizasyon, dondurma, soğutma, kurutma, tütsüleme, gıda muhafazasında pH, fermentasyon uygulamaları, gıda katkı maddesi kullanımı hakkında bilgi verir.
    3-İnnovatif gıda muhafaza yöntemlerini (vurgulu elektrik alan uygulamaları, yüksek hidrostatik basınç teknolojisi, ışınlama, iyonize radyasyon, ultrason, ohmik ısıtma) özetler.
    4-Gıda çeşitleri için en uygun muhafaza yöntemini seçer ve muhafaza yöntemlerinin avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Barbosa-Canovas,G.V.,Tapia,M.S.,Cano,M.P. Novel Food Processing Technologies, CRC Press,2005. 2. Baysal,T.,İçier,F. Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler, Nobel Akademik Yayıncılık, 2012. 3. Bulduk S., Gıda Teknolojisi, 7. Baskı, 2013
    Yardımcı Kitap 1. Saldamlı,İ (editör), Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları,2014.
    Dersin Amacı Öğrencilere ayırma yöntemlerinin temel prensiplerin verilmesi ve bunlara ilişkin uygulamaların anlatılarak meslek hayatlarında her zaman karşılaşacakları metotların, cihazların tanıtımı ve tasarımının anlatılmasıdır.
    Dersin İçeriği Gıdaların bileşimi ve gıda muhafazasının temelleri, geleneksel ve endüstriyel olarak uygulanan muhafaza yöntemleri ile yeni gelişmekte olan muhafaza yöntemleri ve uygulama alanları, muhafaza yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster