Kaynaklar
|
1. Baysal T., İçier F., Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler, Nobel Yayınları, 2010.
2. Yetim H., Çam M., Enstrümental Gıda Analizleri, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, no: 175, 2009.
3. Cemeroğlu, B., Gıda Analizleri, Nobel Yayınevi, 2. Baskı, 2010.
4. Yetim H., Kesmen Z., Gıda Analizleri, Erciyes Üniversitesi Ders Yayınları, no:163, 2009.
5. Hışıl, Y., Enstrümental Gıda Analizleri, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları no:7, 2011. 3.
|
Dersin Amacı
|
Çözünürlüğün prensipleri ve çözücülerin tanıtılması ve solvent ekstraksiyonunda dengenin anlatılması . Geleneksel ekstraksiyon yöntemleri, yeni gelişen ekstraksiyon yöntemlerinin tanıtılıp karşılaştırılması. Süperkritik akışkan ekstraksiyonu, başınçlı solvent ekstraksiyonu, başınçlı su ekstraksiyonu, membran destekli solvent ekstraksiyonu, katı faz ekstraksiyonu, mikrodalga destekli solvent ekstraksiyonu, ultrason destekli solvent ekstraksiyonu, vurgulu elektrik alan destekli solvent ekstraksiyonu ve gıda analizlerinde uygulamalarının öğretilmesi.
|