ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gelişmiş Ekstraksiyon Teknikleri TYB582 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ekstraksiyon işlemlerini tanımlayabilme, dayandıkları ilkeleri ve aralarındaki farkları açıklar.
    2-Bir matriksten ayrılması istenen bir bileşen için hangi ekstraksiyon yönteminin daha uygun olacağına karar verir.
    3-Ekstraksiyon işlemi için uygun olan reaktifi, çözücüyü, cihazı ve metodu seçer.
    4-Süperkritik akışkan ekstraksiyonu, başınçlı solvent ekstraksiyonu, başınçlı su ekstraksiyonu, membran destekli solvent ekstraksiyonu, katı faz ekstraksiyonu, mikrodalga destekli solvent ekstraksiyonu, ultrason destekli solvent ekstraksiyonu, vurgulu elektrik alan destekli solvent ekstraksiyonunun prensiplerini ve mekanizmalarını özetler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Baysal T., İçier F., Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler, Nobel Yayınları, 2010. 2. Yetim H., Çam M., Enstrümental Gıda Analizleri, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, no: 175, 2009. 3. Cemeroğlu, B., Gıda Analizleri, Nobel Yayınevi, 2. Baskı, 2010. 4. Yetim H., Kesmen Z., Gıda Analizleri, Erciyes Üniversitesi Ders Yayınları, no:163, 2009. 5. Hışıl, Y., Enstrümental Gıda Analizleri, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları no:7, 2011. 3.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Çözünürlüğün prensipleri ve çözücülerin tanıtılması ve solvent ekstraksiyonunda dengenin anlatılması . Geleneksel ekstraksiyon yöntemleri, yeni gelişen ekstraksiyon yöntemlerinin tanıtılıp karşılaştırılması. Süperkritik akışkan ekstraksiyonu, başınçlı solvent ekstraksiyonu, başınçlı su ekstraksiyonu, membran destekli solvent ekstraksiyonu, katı faz ekstraksiyonu, mikrodalga destekli solvent ekstraksiyonu, ultrason destekli solvent ekstraksiyonu, vurgulu elektrik alan destekli solvent ekstraksiyonu ve gıda analizlerinde uygulamalarının öğretilmesi.
    Dersin İçeriği Ekstraksiyonun tanımı ve temel prensibi, katı-sıvı, sıvı -sıvı ekstraksiyon yöntemleri ve ileri teknoloji ekstraksiyon yöntemlerinin ayrıntılı olarak incelenmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster