ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kromatografik ve Spektroskopik Analiz Yöntemleri ve Uygulamaları GMÜ505 GÜZ-BAHAR 2+1 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Enstrümental gıda analizlerinin amaç ve kapsamını tanımlar.
    2-Kromatografik analiz tekniklerini tanır.
    3-Spektroskopik analiz tekniklerini tanır.
    4-Meslek hayatlarında karşılaşacakları cihazları tanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr.Baran ÖNAL ULUSOY
    Dersi Verenler

    1-)Profesör Dr Baran Önal Ulusoy

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Skoog, D.A., Holler, F.J., Crouch, S.R.. 2007. Principles of instrumental analysis, Thomson Brooks/Cole, 1039 s USA Cemeroğlu, B.2010. Gıda Analizleri, Nobel Yayınevi, 682 s, 2. Baskı, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilere enstrümental analiz yöntemlerinin temel prensiplerin verilmesi ve bunlara ilişkin uygulamaların yaptırılması ve meslek hayatlarında her zaman karşılaşacakları cihazları tanıtmaktır.
    Dersin İçeriği Spektroskopik ve kromatografik cihazların çalışma prensipleri, türleri ve bu cihazların gıda analizleri için kullanıldığı uygulamalar
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster