Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Oğuz AYDEMİR
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1. Wright, S., 2012. Handbook of Organic Food Processing and Production. Blackie Academic & Professional.
2. Cooper, J., Leifert, C., Niggli U., 2007 . Handbook of Organic Food Safety and Quality. Woodhead
publishing Limited, USA.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilere organik gıda üretiminde uygulanan kontrol ve sertifikasyon, hammadde depolama, işleme yöntemleri, katkı maddeleri, ambalajlama ve hijyen konusunda temel oluşturmak.
|
Dersin İçeriği
|
Organik tarım, organik tarımın tarihçesi, dünyada ve Türkiyede organik gıda üretimi, organik gıda üretimi ile ilgili ulusal ve uluslar arası kuruluşlar, kontrol ve sertifikasyon, organik gıda üretim yöntemleri, katkı maddeleri, ambalajlama, hijyen ve sanitasyon, organik gıdaların geleneksel ürünlerden bileşim yönünden farklılıkları.
|