ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Organik Gıda İşleme Yöntemleri GMÜ527 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Organik gıda üretim sistemini açıklar.
    2-Organik gıda işleme yöntemlerini tartışır.
    3-Kontrol-sertifikasyon ve organik gıda pazarlama konularını özetler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Wright, S., 2012. Handbook of Organic Food Processing and Production. Blackie Academic & Professional. 2. Cooper, J., Leifert, C., Niggli U., 2007 . Handbook of Organic Food Safety and Quality. Woodhead publishing Limited, USA.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilere organik gıda üretiminde uygulanan kontrol ve sertifikasyon, hammadde depolama, işleme yöntemleri, katkı maddeleri, ambalajlama ve hijyen konusunda temel oluşturmak.
    Dersin İçeriği Organik tarım, organik tarımın tarihçesi, dünyada ve Türkiyede organik gıda üretimi, organik gıda üretimi ile ilgili ulusal ve uluslar arası kuruluşlar, kontrol ve sertifikasyon, organik gıda üretim yöntemleri, katkı maddeleri, ambalajlama, hijyen ve sanitasyon, organik gıdaların geleneksel ürünlerden bileşim yönünden farklılıkları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster