ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Baharat Bilimi ve Teknolojisi GMÜ522 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Baharatların özelliklerini açıklar
    2-Baharatları gıda endüstrisinde kullanır
    3-Ham baharatları paketlenmiş ürüne işler
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr Hüdayi Ercoşkun

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Atilla Akgül, Baharat Bilimi ve Teknolojisi, 1993 2. Azhar Ali Farooqi, B. S. Sreeramu, K. N. Srinivasappa, Cultivation of Spice Crops, 2005 3. E. A. Weiss, Spice Crops, 2002 4. V. A. Parthasarathy, Bhageerathy Chempakam, T. John Zachariah, Chemistry of Spices, 2008
    Yardımcı Kitap 1. A Akgül, Türkiye`nin Baharatları. I. Genel Özellikler, 2018
    Dersin Amacı Dersin amacı, öğrencilerin baharatların kimyasal bileşimleri ve ürüne işlenmeleri konularında bilgilendirmektir. Ayrıca, Türkiye ve dünyadaki ticaret hacmi ve kullanımı fazla olan baharat grubu bitkilerle, keyif bitkilerinin tanıtılması, bazılarının kültürünün öğretilmesi amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Baharatların kimyasal bileşimi ve başlıca baharatların bazı özellikleri, baharatlara hasat sonrasında uygulanan işlemler (yıkama, kabuk ayırma, ağartma, kimyasal işlemler, kurutma, temizleme ve sınıflandırma), baharatları işleme teknolojisi, baharatlarda kalite kontrolu, baharatların ambalajlanması ve depolanması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster