Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
|
Dersi Verenler
|
1-)Doçent Dr Hüdayi Ercoşkun
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1. Atilla Akgül, Baharat Bilimi ve Teknolojisi, 1993
2. Azhar Ali Farooqi, B. S. Sreeramu, K. N. Srinivasappa, Cultivation of Spice Crops, 2005
3. E. A. Weiss, Spice Crops, 2002
4. V. A. Parthasarathy, Bhageerathy Chempakam, T. John Zachariah, Chemistry of Spices, 2008
|
Yardımcı Kitap
|
1. A Akgül, Türkiye`nin Baharatları. I. Genel Özellikler, 2018
|
Dersin Amacı
|
Dersin amacı, öğrencilerin baharatların kimyasal bileşimleri ve ürüne işlenmeleri konularında bilgilendirmektir. Ayrıca, Türkiye ve dünyadaki ticaret hacmi ve kullanımı fazla olan baharat grubu bitkilerle, keyif bitkilerinin tanıtılması, bazılarının kültürünün öğretilmesi amaçlanmıştır.
|
Dersin İçeriği
|
Baharatların kimyasal bileşimi ve başlıca baharatların bazı özellikleri, baharatlara hasat sonrasında uygulanan işlemler (yıkama, kabuk ayırma, ağartma, kimyasal işlemler, kurutma, temizleme ve sınıflandırma), baharatları işleme teknolojisi, baharatlarda kalite kontrolu, baharatların ambalajlanması ve depolanması.
|