ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Parazitolojide İnovasyon VP512 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Parazitolojide inovasyonla etkileşim süreçleriyle ilgili mevcut bilgileri üst düzeyde geliştirmeyi tartışır.
    2-İnsan ve hayvan ilişkileri sürecini, sağlık, hastalık kavramları doğrultusunda yönetir.
    3-Sağlıklı ya da hasta bireylerle olan iletişim ve etkileşimlerinde terapötik olan ve olmayan inovasyon tekniklerini tartışır.
    4-Alanı ile diğer meslek grupları arasındaki iletişim ve etkileşimi yorumlar.
    5-Etkili iletişim beceri ve tekniklerini kullanarak güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını literatürde tartışır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TOKAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Unat ve ark.1995. Unat?ın Tıp Parazitolojisi. İnsanın Ökaryonlu Parazitleri ve Bunlarla Oluşan Hastalıkları.5.Baskı Cerrahpaşa Tıp Fak.Vakfı Yayınları:15 İstanbul. Saygı G,2002.Temel Tıbbi Parazitoloji.2.Baskı Es-Form Ofset Ltd.Şti. Altıntaş K, 1996.Tıbbi Genel Parazitoloji ve Protozooloji. MedicalNetwork& Nobel. Özcel M A, 2007.Tıbbi Parazit Hastalıkları. Türkiye Parazitoloji Derneği Yayını No.22 İzmir.
    Yardımcı Kitap Altıntaş K, 2002.Tıbbi Parazitoloji. MN Medical & Nobel.Kozan Ofset. Bilgehan H, 1992. Klinik Mikrobiyolojik Tanı. Barış Yayınları Fakülteler Kitabevi 1. Baskı Bornova/İzmir. Markell et all.,1992.
    Dersin Amacı Parazitoloji bilimindeki son ilke ve tekniklerin güncellenerek uygulamaya konulması, konusunun kavranmasını amaçlar.
    Dersin İçeriği Tanım ve Temel Kavramlar ( Parazit, Konak, Enfeksiyözite, Kommensalismus vb.) Çalışma alanı ve diğer bilim dalları ile ilişkisi Tanı Teknikleri: 1- Klinik Tanı 2-Etiyolojik Tanı 3- Serolojik Tanı Rutin Laboratuvar Teknikleri(Etiyolojik Tanı): A-Dışkı muayene yöntemleri B-Boyama C-Kan muayene yöntemleri D-Besiyeri ve Hayvan inokülasyonları Mikroskobik İncelemeler: 1-Direkt 2-Boyalı preparat Moleküler Tanı Yöntemleri :1-Klasik Tanı: a) Sıvı Faz b) Katı Faz c) İn-Situ Hibridizasyon 2-PCR 3-Histo-Patolojik Tanı Serolojik Yöntemler:1-FAT(Fluoresan Antikor Tekniği) 2-İHA (İndirekt Hemaglütinasyon ) 3-ELİSA (Enzym Linked İmmünosorbent Assay) İmmünolojik Yöntemler Biyokimyasal Yöntemler Deney Hayvanları kullanımı ve yetiştiriciliğinde son teknikler Aşı kullanımı ve gelişiminde son teknikler Korunma ve kontrol aşamalarında son teknikler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster