ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Farmakoloji SBS505 GÜZ-BAHAR 3+0 Üniversite S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Farmakolojinin temel kavram ve terminolojisini kavrayarak, doz kavramı, ilaçların farmasötik şekilleri ve uygulama yollarını tanımlar.
    2-İlaçların yan etkileri ve ilaç etkileşimlerini tanımlar.
    3-Temel farmakodinamik ve farmakokinetiği tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Özgür KUZUKIRAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1-Kaya, S., Pirinççi, İ., Ünsal, A., Traş, B., Akar, F. (2014). Veteriner Farmakoloji (4. baskı). S. Kaya (ed.), Medisan Yayınevi, Ankara. K2-Riviere, J. E., & Papich, M. G. (Eds.). (2018). Veterinary pharmacology and therapeutics (4. Baskı). John Wiley & Sons, USA.
    Yardımcı Kitap YK1- A.ULUGÖL., Ç.H.KARADAĞ, D.DÖKMECİ, Ö. GÜBDÜZ, R.D.TOPUZ. Farmakoloji. Nobel Tıp Kitapevleri. 2017.
    Dersin Amacı Bu ders kapsamında öğrencilerin hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan ilaçların özellikleri ve uygulama şekilleri ile uygulamada nelere dikkat edileceği konularında yeterli bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Farmakolojiye Giriş, Farmakolojinin Temel Prensipleri, Farmakoloji ve Hemşire-Hasta İlişkisi, Otonom Sinir Sistemi Farmakolojisi, Merkezi Sinir Sistemi Farmakolojisi, Lokal ve Genel Anestezi, Analjezikler İmmun Sistem Farmakolojisi, Kardiyovasküler Sistem Farmakolojisi, Enfeksiyöz Hastalık Farmakolojisi Neoplastik Hastalık Farmakolojisi, Endokrin Sistem Farmakolojisi, Sindirim Sistemi Farmakolojisi, Solunum Sistemi ve Alerji Farmakolojisi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster