ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türk Destanlarının Poetikası TDE538 GÜZ-BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Eski Türk destanlarının içeriğini öğrenir.
    2-Yeni Türk destanlarının içeriğini öğrenir.
    3-Tüm Türk destanlarının poetik yapısını inceler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Murat Ersöz
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1.Ögel, B. (1989). Türk Mitolojisi I, TTK Basımevi, Ankara. K2.Ögel, B. (1989). Türk Mitolojisi II, TTK Basımevi, Ankara. K3.Ergin, M. (1997). Dede Korkut Hikâyeleri, TDK Yay., Ankara. K4.Yıldırım, D. (1999). Türk Bitiği, Akçağ Yay., Ankara. K5.Boratav, P. N. (1984). Köroğlu Destanı, Adam Yay., İstanbul. K6.Arvas, A. (2012). Kitab-ı Dedem Korkut ve Kıpçak Sahası Epik Destan Geleneği, Hakim Yay., Ankara. K7. Arvas, A. (2019). Kırgız Destanları 17, Kurmanbek Destanı (Sarıkunan Varyantı). TDK Yay. Ankara. K8. Çeribaş, Mehmet. (2012). Kırgız Türklerinde Manasçılık Geleneği ve Manasçılar, Ankara. K9. TDK Destan Projesi.
    Yardımcı Kitap YK1.Yıldız, N. (1995). Manas Destanı ve Kırgız Kültürü ile ilgili Tespit ve Tahliller, TDK Yay., Ankara. YK2.Togan, Z. V. (1972). Oğuz Destanı, MEB Yay., İstanbul.
    Dersin Amacı Eski Türk destanlarından son dönem Orta Asya Türk destanlarına kadar bütün Türk destanlarını tanıma ve yapısal açıdan incelemeyi öğrenme
    Dersin İçeriği Türk destanlarını isimleri, içerikleri, sınıflandırmaları ve şekil özellikleri. Destan anlatıcıları ve araştırmacıları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster