ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Bilgi Merkezlerinde Mimari Organizasyon BBY605 GÜZ-BAHAR 3+0 S 10
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kamusal alanların / kamu binalarının daha çekici olmasını sağlayan özellikleri değerlendirebilir ve bu özelliklerin kamu, okul ve akademik kütüphanelerine uygunluğunu analiz eder.
    2-Modernizm ve post-modernizm gibi çeşitli mimari üslupları tanır ve bu tarzlarda tasarlanmış kütüphaneleri tanımlar.
    3-Toplumun ihtiyacını analiz eder ve yapılması istenen tasarımı değerlendirir.
    4-Bir mimarın veya danışmanın niteliklerini açıklar.
    5-Bir kütüphanenin iç düzenini planlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Hüseyin ODABAŞ
    Dersi Verenler

    1-)Profesör Dr Hüseyin Odabaş

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Barker, Rinker, Seacat Architecture (Firm). (2012). Library architecture. Denver, Colo: Barker, Rinker, Seacat Architecture. K2. Sannwald, W. W., & Library Administration and Management Association. (2001). Checklist of library building design considerations. Chicago: American Library Association. K3. Worpole, K. (2013). Contemporary library architecture: A planning and design guide. K4. McCabe, G. B. (2000). Planning for a new generation of public library buildings. Westport, Conn: Greenwood Press.
    Yardımcı Kitap YK1. In Hunt, D. H., & McDonald, J. A. (1967). Public library architecture. Philadelphia: Drexel Press. Little, G. (2009). Library architecture at Yale. New Haven: Yale University Library.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilerin, bir kütüphane yenileme projesine ya da yeni bir bina projesine etkili bir şekilde katılımını sağlayacak ya da bu konuları yönetebilecekleri bilgileri vermektir. Öğrencilerin bir inşaat projesi sırasında personel, sistem ve hizmetleri değerlendirmeleri gereken becerilerin geliştirilmesine ağırlık verilecek, böylece yeni veya yenilenmiş kütüphane tesisi maliyet açısından etkin ve kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun hale gelebilecektir. Öğrenciler, mimarlık mesleği ve bina projelerinin disiplinlerarası doğası hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaklardır.
    Dersin İçeriği Bu derste geçmişten günümüze kütüphane binalarının değişimi irdelenmektedir. Bu bağlamda iç ve dış tasarım, kütüphane mobilyaları, yeşil mimari, engelli hizmetleri, bina statiği ve yerleşim konuları bu dersin içeriğini oluşturan konular arasında yer almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster