Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Otel mutfaklarında hijyenik şartların oluşturulması, hijyen
|
K1. Bölüm 1
|
2
|
Mutfak zemini
|
K1. Bölüm 2
|
3
|
Çalışma yerleri ve iç mekan , kullanılan ara ve gereçlerin hijyeni, havalandırma
|
K1. Bölüm 3
|
4
|
Bulaşıkların yıkanması, elle yıkama , makine ile yıkama
|
K1. Bölüm 3
|
5
|
Çöpler ve haşerelerle mücadele
|
K1. Bölüm 4
|
6
|
Kemirgenlerle mücadele yolları
|
K1. Bölüm 4
|
7
|
Sürüngenlerle mücadele , hamam böcekleri ve uçan böceklerle mücadele yolları
|
K1. Bölüm 4
|
8
|
Temizlik , personel hijyeni
|
K1. Bölüm 5
|
9
|
Otel idaresinin hijyen konusunda alması gereken önlemler
|
K1. Bölüm 5
|
10
|
Personelin dikkat etmesi gereken özellikler, çalışanların fiziksel ve iç organları bakımından sağlığı
|
K1. Bölüm 6
|
11
|
Mutfak araçlarını ve kaplarını kullanırken dikkat edilecek noktalar, gıda maddeleri zehirlenmesi
|
K1. Bölüm 7
|
12
|
Gıda maddelerinin hazırlanmasında, pişirilmesinde hijyen kuralları.
|
K1. Bölüm 8
|
13
|
Gıda maddelerinin servisene kadar uygulanması gerekli hijyen kuralları
|
K1. Bölüm 8
|
14
|
Yiyeceklerin hijyenik olarak servisi
|
K1. Bölüm 8
|