Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta), Garde manger (soğuk mutfak), Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın.
|
K1. Bölüm 1
|
2
|
Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta), Garde manger (soğuk mutfak), Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın.
|
K1. Bölüm 1
|
3
|
Jülienne, Brunoise, Jardiniére, Macedoine şekillerde doğrama yapmak/yaptırmak
|
K1. Bölüm 1
|
4
|
Mire poix, Paysanne, Batonnets, Vichy ve diğer şekillerde doğrama yapmak/yaptırmak, Lezzet verici karışımları hazırlamak.
|
K1. Bölüm 2
|
5
|
Lezzet verici karışımları hazırlamak.
|
K1. Bölüm 2
|
6
|
Basic White stock (Temel beyaz etsuyu) stock hazırlamak/hazırlatmak.
|
K1. Bölüm 2
|
7
|
Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak/hazırlatmak.
|
K1. Bölüm 3
|
8
|
Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak/hazırlatmak.
|
K1. Bölüm 3
|
9
|
Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) pişirme işlemi için ön hazırlık.
|
K1. Bölüm 3
|
10
|
Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) olarak pişirme.
|
K1. Bölüm 4
|
11
|
Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)pişirme işlemi için ön hazırlık
|
K1. Bölüm 4
|
12
|
Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)olarak Pişirme
|
K1. Bölüm 4
|
13
|
Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme)işlemi için ön hazırlık
|
K1. Bölüm 5
|
14
|
Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme) olarak Pişirme.
|
K1. Bölüm 5
|