Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Mikrobiyolojinin tanımı, tarihçesi ve önemi, Laboratuvarda uyulması gereken kurallar ve biyogüvenlik
|
|
2
|
Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve adlandırılması, Laboratuvarda kullanılan malzemelerin tanıtımı, mikroskoplar ve kullanımı
|
|
3
|
Bakterilerin morfolojik, fizyolojik özellikleri, Sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri
|
|
4
|
Bakterilerin genetik özellikleri
|
|
5
|
Bakterilerin üretildiği ortamlar, antimikrobik maddeler ve duyarlılık-direnç.
|
|
6
|
Boyama için preperat hazırlama ve bakterilerde boyama yöntemleri
|
|
7
|
İmmünolojinin tanımı, antijen kavramı
|
|
8
|
İmmün sistem hücreleri ve organları
|
|
9
|
İmmünglobulinler (Antikorlar)
|
|
10
|
Bağışık yanıtın oluşumu
|
|
11
|
Hastane infeksiyonları ve bulaşma yolları
|
|
12
|
Genel mikoloji ve tıbbi önemi olan mantar enfeksiyonları.
|
|
13
|
Genel viroloji ve tıbbi önemi olan viral enfeksiyonlar
|
|
14
|
Genel parazitoloji ve tıbbi önemi olan paraziter enfeksiyonlar
|
|