Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı, Giriş, Yaşamın sürdürülmesinde beslenme ve temel özellikler
|
|
2
|
Beslenme Alışkanlıklarını/ Diyet Örüntüsünü Etkileyen Çevresel Etmenler
|
|
3
|
Tarih öncesi dönemde insanoğlunun yaşam tarzı, ekolojisi, diyet örüntüsü
|
|
4
|
Neolitik çağda insanoğlunun yaşam tarzı, ekolojisi, evcilleştirme işlemleri
|
|
5
|
Antik çağda beslenme kültürü
|
|
6
|
Sanayi devrimi ve sonrasında yaşam tarzı, ekoloji ve diyet örüntüsü
|
|
7
|
Hititlerde beslenme ve mutfak kültürü
|
|
8
|
Toplumların beslenme düzeninde öğünler ve önemi
|
|
9
|
Dinler ve beslenme
|
|
10
|
Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklılıklar
|
|
11
|
Türk mutfağı özellikleri ve etkileşimleri
|
|
12
|
Besin destekleri ve tarihçesi
|
|
13
|
Küreselleşmenin beslenme biçimi üzerine etkileri
|
|
14
|
Sürdürülebilir beslenme
|
|