Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin içeriğinin anlatılması ve kullanılacak yöntem hakkında bilgiler verilmesi
|
K1: S.35
|
2
|
Çevrenin tanımı, Nitelik Açısından Fiziksel Çevre, Toplumsal Çevre, Mekan Açısından Yerleşme Yerlerine Göre, Ölçeklere Göre
|
K1: S.38
|
3
|
İnsan Çevre İlişkileri, Çevre Sorunları
|
K1: S.40
|
4
|
Mekan kavramı, İç mekan-dış mekan, kentsel mekan, Kentsel mekan değerini oluşturan görsel etki verileri (yumuşak-sert, serbest-kapalı, negatif-pozitif, durağan-devingen, düzenli-düzensiz)
|
K1: S.45-50
|
5
|
Peyzaj kavramı, kentsel açık ve yeşil alanların işlevleri
|
K2: S.25
|
6
|
Kentsel mekanlar (özel-kamusal), kentsel mekan ögeleri (etkin şehirsel doku ögeleri, şehirsel bölgeler, sınırlar, anıtsal ögeler, düğüm noktaları, işaretler, yollar)
|
K2: S.45-60
|
7
|
Kentsel mekanların sınıflandırılması (meydan, yollar, yeşil alanlar)
|
K3: S.20-35
|
8
|
Kentsel mekanların sınıflandırılması (meydan, yollar, yeşil alanlar)
|
K3: S.20-35
|
9
|
Kent mobilyaları ve tasarımda kullanımı, Tasarım süreci
|
K4: S.115-120
|
10
|
Çevreyi algılama ve bilişsel harita oluşturma, görsel değerler analizi. Çalışma alanının belirlenmesi
|
K4: S.120-125
|
11
|
Çalışma alanına ilişkin fiziksel ve görsel değerler analizinin hazırlanması
|
K5: S.3
|
12
|
Çalışma alanına ilişkin fonksiyon şemasının ve leke diyagramının hazırlanması
|
K5: S.5-8
|
13
|
Çalışma alanına ilişkin avan projenin hazırlanması
|
K5: S.5-8
|
14
|
Çalışma alanına ilişkin tasarımın sunumu
|
K5: S.5-8
|