Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin amacı, içeriği, kaynaklar ve işlenişin tanıtımı
|
|
2
|
Tüketicilerin farkında olmak zorunda oldukları ?Güvenlik Önlemleri?
|
|
3
|
Kimyasallar ve biyolojik sitemler arasındaki ilişki-Etkinlik örneği
|
|
4
|
Sabun, deterjanlar ve kuru temizleme kimyası -Etkinlik örneği
|
|
5
|
Gıda (yağ, şeker, margarin, tereyağ, kahve,turşu)- Etkinlik örneği
|
|
6
|
Gıda (mısır, peynir, ekmek, su ve katkı maddeleri)- Etkinlik örneği
|
|
7
|
Kozmetik ve kişisel bakım- Etkinlik örneği
|
|
8
|
İlaçlar (Ağrı kesiciler, sporcu destek ürünleri)¬- Etkinlik örneği
|
|
9
|
Ev kimyasalları- Etkinlik örneği
|
|
10
|
Okul kimyasalları (Kağıt, polimerler, boyar maddeler)-Etkinlik örneği
|
|
11
|
Kullanılan Tekstil kimyası (boyalar ve boyama, dokuma koruma, doğal boya)- Etkinlik örneği
|
|
12
|
Moleküler gastronomi-Etkinlik örneği
|
|
13
|
Yapı malzemeleri kimyası-Toprak Kimyası-Etkinlik örneği
|
|
14
|
Hazırlanan çalışmaların tanıtımı
|
|