Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Giriş, Su, Su ve ilgili bilim dalları, Hidrolojik Döngü, Türkiye`de su kaynakları ve kullanımı .
|
K1, Bölüm 1
|
2
|
Su kirliliğinin tanımı ve sınıflandırılması, Su kirliliği ile ilgili prensipler, Sucul ekosistemlerin kirlenmesi
|
K1, Bölüm 2;
K2, Bölüm 1
|
3
|
Sularda bulunan başlıca kirleticiler ve sınıflandırılmaları, Kirleticilerin su ürünlerine etkileri, Suları kirleten kaynakların oluşumlarına göre sınıflandırılmaları
|
K1, Bölüm 3
|
4
|
Kirleticilerin saptanmasında kullanılan parametreler
|
K1, Bölüm 5
|
5
|
Suların mikrobiyolojik kirlenmesi ve dezenfeksiyon
|
K1, Bölüm 6
|
6
|
Suların tarımsal girdilerle kirlenmesi
|
K1, Bölüm 9
K2, Bölüm 3
|
7
|
Sularda petrol kirliliğinin nedenleri ve etkileri
|
K1, Bölüm 10
K2, Bölüm 3
|
8
|
Suların endüstriyel faaliyetlerle kirlenmesi, su ürünleri yetiştiriciliğinin çevreye etkisi
|
K1, Bölüm 11
|
9
|
Termal kirliliğin sucul ekosistemlere etkisi
|
K3, Bölüm 6
|
10
|
Nükleer kirliliğin sucul ekosistemlere etkisi, hava kirliliğinin sucul ekosistemlere etkisi
|
K1, Bölüm5
K2, Bölüm 3
K3, Bölüm 7
|
11
|
Ötrofikasyon ve bitki kontrol yöntemleri
|
K1, Bölüm 8
|
12
|
Su kirliliğinde biyodeneyler
|
K1, Bölüm 13
|
13
|
Arıtma tesisleri, arıtma yöntemlerinin sınıflandırılması
|
K1, Bölüm 14
K2 Bölüm 1, Bölüm 2
|
14
|
Su kirliliği ile ilgili kuruluş, kanun ve yönetmelikler
|
K1, Bölüm 15
|