ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Asmanın kökeni, bağcılığın tarihçesi, üzümlerin sınıflandırılması, üzümlerin besin değeri K1, K2
    2 Asmanın morfolojik yapısını oluşturan organlarından kök sistemi ile toprak üstü organlarından gövde, kollar, dallar ve üzerinde gözlerin tanıtılması K1
    3 Asmanın morfolojik yapısını oluşturan organlarından yaz sürgünü ve üzerindeki boğumları, çiçek ve meyve salkımları, tane ve tohumların tanıtılması K1, K2
    4 Asmanın ekolojik istekleri: Sıcaklık ve yağış istekleri K1, Y1
    5 Asmanın ekolojik istekleri: Yer, yöney ve toprak istekleri K1, Y1
    6 Asmaların çoğaltılması: Tohumla çoğaltma, aşısız ve aşılı (açık köklü ve kaplı) fidan üretimi K1
    7 Asmanın çoğaltılması K1
    8 Bağ tesisi: Planlama, yer seçimi, çeşit seçimi, anaç seçimi-I K1
    9 Bağ tesisi: Planlama, yer seçimi, çeşit seçimi, anaç seçimi-II K1
    10 Bağ yerinin hazırlanması, toprağın hazırlanması K1, K2
    11 Bağlarda uygulanan terbiye şekilleri K1, K2
    12 Kış budaması, amaçları, zamanı, şekilleri K1, Y1
    13 Yaz budaması, amaçları, zamanı, şekilleri K1
    14 Türkiyede ve dünyada yetişen üzüm çeşitleri ve anaçların tanıtılması K1
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster