Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Asmanın kökeni, bağcılığın tarihçesi, üzümlerin sınıflandırılması, üzümlerin besin değeri
|
K1, K2
|
2
|
Asmanın morfolojik yapısını oluşturan organlarından kök sistemi ile toprak üstü organlarından gövde, kollar, dallar ve üzerinde gözlerin tanıtılması
|
K1
|
3
|
Asmanın morfolojik yapısını oluşturan organlarından yaz sürgünü ve üzerindeki boğumları, çiçek ve meyve salkımları, tane ve tohumların tanıtılması
|
K1, K2
|
4
|
Asmanın ekolojik istekleri: Sıcaklık ve yağış istekleri
|
K1, Y1
|
5
|
Asmanın ekolojik istekleri: Yer, yöney ve toprak istekleri
|
K1, Y1
|
6
|
Asmaların çoğaltılması: Tohumla çoğaltma, aşısız ve aşılı (açık köklü ve kaplı) fidan üretimi
|
K1
|
7
|
Asmanın çoğaltılması
|
K1
|
8
|
Bağ tesisi: Planlama, yer seçimi, çeşit seçimi, anaç seçimi-I
|
K1
|
9
|
Bağ tesisi: Planlama, yer seçimi, çeşit seçimi, anaç seçimi-II
|
K1
|
10
|
Bağ yerinin hazırlanması, toprağın hazırlanması
|
K1, K2
|
11
|
Bağlarda uygulanan terbiye şekilleri
|
K1, K2
|
12
|
Kış budaması, amaçları, zamanı, şekilleri
|
K1, Y1
|
13
|
Yaz budaması, amaçları, zamanı, şekilleri
|
K1
|
14
|
Türkiyede ve dünyada yetişen üzüm çeşitleri ve anaçların tanıtılması
|
K1
|