Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Sebze kavramı ve diğer kültür bitkilerinden farklılıkları. Sebzelerin değişik özelliklerine göre sınıflandırılması
|
K1, K2
|
2
|
Sebzelerin değişik özelliklerine göre sınıflandırılması
|
K1, K2
|
3
|
Dünyada ve Türkiyede sebze tarımı ve sebzeciliğin ülke ekonomisindeki yeri
|
K1, K2, K3
|
4
|
Sebzelerin beslenme ve sağlık açısından önemleri
|
K2
|
5
|
Sebzelerin gen merkezleri Türkiye sebzecilik bölgeleri ve özellikleri
|
K2
|
6
|
Sebze bahçesi için yer seçimine etki eden faktörler
|
K1, K2
|
7
|
Sebzecilik işletme şekilleri
|
K1, K2
|
8
|
Sebze bahçelerinin kurulması
|
K1, K2, K3
|
9
|
Sebzelerde çoğaltma teknikleri
|
K1, K2, K3
|
10
|
Sebze tohumculuğu, tohumlara yapılan ön uygulamalar ve fidecilik
|
K2
|
11
|
Sebzecilikte ekim nöbeti uygulamaları
|
K2
|
12
|
Sebze bahçelerinde toprak hazırlığı, ekim-dikim yerlerinin hazırlığı ve ekim-dikim
|
K1, K2, K3
|
13
|
Sebzecilikte bakım işlemleri (sulama ve gübreleme)
|
K2
|
14
|
Sebzelerde hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele, hasat ve depolama
|
K2
|