Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Organik tarım hakkında genel bilgi
|
K1
|
2
|
Organik tarımın geçmişten günümüze tarihi hakkında bilgi verilmesi
|
K1
|
3
|
Organik tarım prensipleri
|
K1
|
4
|
Organik tarımda ekim nöbeti
|
K1-K2-K3-K4-K5
|
5
|
Organik tarımda yeşil gübreleme ve örtü bitkileri
|
K1-K2-K3-K4-K5
|
6
|
Organik tarımda biyolojik zararlı kontrolü
|
K1-K2-K3-K4-K5
|
7
|
Organik tarımda malç yapma, yakma, bariyerler ve kayıt tutma
|
K1-K2-K3-K4-K5
|
8
|
Çayır-mera tanımı ve sınıflandırması
|
K2-K3-K4-K5
|
9
|
Çayır-mera kültürünün bitki ekolojisi ile ilişkisi
|
K2-K3-K4-K5
|
10
|
Mera kanunu, yürürlükteki mevzuat hükümleri ve organik tarımda mera uygulamaları
|
K2-K3-K4-K5
|
11
|
Çayır-meralarda otlatma sistemleri.
|
K2-K3-K4-K5
|
12
|
Çayır-mera amenajmanının tanımı, kapsamı ve bitki fizyolojisi ile ilişkisi. Dönem başında verilen ödevlerin öğrenciler tarafından teslim edilmesi
|
K2-K3-K4-K5
|
13
|
Çayır-mera kültürünün bitki ekolojisi ile ilişkisi
|
K2-K3-K4-K5
|
14
|
Çayır-meralarda otlatma amenajmanı. Çayır-mera ve yem bitkilerinde ot muhafaza yöntemleri
|
K2-K3-K4-K5
|