ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Mühendislik ve gıda mühendisliği tanımı, görevleri, çalışma alanları, bölümün tanıtımı, günümüzde ve gelecekte gıda mühendisliğinin önemi, gıda mühendisleri odası, gıda ile ilgili kurum ve örgütler K1, Bölüm 1, Sayfa 1-3
    2 Mühendislik işlemlerinde birim sistemleri ve birim çevirme K1, Bölüm: 2 Sayfa: 5-13 K2, Bölüm: 1 Sayfa: 1-63 K3, Bölüm: 1 Sayfa: 1-20 K4, Bölüm: 1 Sayfa: 1-30
    3 Birim çevirme işlemleriyle ilgili problem saati K1, Bölüm: 2 Sayfa: 5-13 K2, Bölüm: 1 Sayfa: 1-63 K3, Bölüm: 1 Sayfa: 10-20 K4, Bölüm: 1 Sayfa: 1-8
    4 Kütle, hacim, yoğunluk, özgül ağırlık ve konsantrasyon kavramları ve çözelti hazırlama K1, Bölüm: 2 Sayfa: 5-13 K2, Bölüm: 1 Sayfa: 1-63 K3, Bölüm: 1 Sayfa: 1-20 K4, Bölüm: 2 Sayfa: 31-77
    5 Mol kesri, kütlesel ve hacimsel akış hızı kavramları ve hesaplamalarda temel alma konularına yönelik problem çözümleri K1, Bölüm: 4-6 Sayfa: 47-128 K2, Bölüm: 2 Sayfa: 65-185
    6 Gıda mühendisliğinde akış özellikleri: pompa, vana, viskozite K1, Bölüm:4-6 Sayfa: 47-128 K2, Bölüm: 2, Sayfa: 65-185
    7 Gıda kimyasına genel bakış: karbohidrat ve proteinler, yağlar, mineraller, vitaminler,enzimler YK2, Bölüm:1-4, Sayfa: 10-315
    8 Gıda kimyasına genel bakış: karbohidrat ve proteinler, yağlar, mineraller, vitaminler,enzimler YK2, Bölüm:5-6, Sayfa: 319-425
    9 Gıda mühendisliğinde mikrobiyolojinin önemi YK1, Bölüm: 7 Sayfa: 209-246
    10 Gıda güvenliği ve hijyen YK1, Bölüm: 8 Sayfa: 251-277
    11 Gıda mühendisliğinde gıda kalite yönetim sistemleri (HACCP, ISO 22000) K5-7, ISO Standartları
    12 Gıda endüstrisinde kullanılan makine ve ekipmanlar K2, Bölüm: 10 Sayfa: 235-273 YK1, Bölüm: 10 Sayfa: 313-324
    13 Gıda endüstrisinde uygulanan temel işlemler K2, Bölüm: 10-16 Sayfa: 129-478
    14 Gıda endüstrisinde uygulanan temel işlemler K2, Bölüm: 10-16 Sayfa: 129-478
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster