ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Laboratuvarın tanıtımı,laboratuvar kuralları hakkında bilgi verme, öğrencilerin deney gruplarına ayrılması K1-DENEY-1
    2 Meyve sularında çözünür kuru madde (Bx) ölçümü; formol sayısı ve peroksidaz testi, pektin tayini K1-DENEY-8
    3 Et ürünlerinde Nitrosomyoglobin,renk, tuz tayini K1-DENEY-2
    4 Et ve et ürünlerinde TBA-kokuşma-protein K1-DENEY-3
    5 Süt kabul analizleri (platform testleri) K1-DENEY-4
    6 Sütte ısıl işlemin kontrolü (alkali fosfataz, peroksidaz ve bulanıklık testleri) K1-DENEY-5
    7 Sedimentasyon ve jelatinizasyon testleri, Gluten testleri (yaş, kuru, gluten indeksi ile makarnalarda pişirme testi, hacim artışı, suya geçen madde miktarı tayinleri K1-DENEY-6 VE 7
    8 UV-Görünür Spektrofotometrenin tanıtımı ve Görünür Bölge Spektrofotometresiyle meyve sularında polifenol tayini K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-1
    9 UV-Görünür Bölge Spektrofotometresi ile Absorbansın toplanabilirliğinin gösterilmesi K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-2
    10 Atomik absorbsiyon spektrofotometresinin tanıtımı ve sularda demir tayini K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-3
    11 FTIR-ATR cihazının tanıtımı ve organik bileş,iklerin kimyasal yapısının tayini K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-4
    12 İnce Tabaka Kromatografisiyle gıdalardaki sentetik boyalarının teşhis K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-5
    13 Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi (HPLC) nin tanıtımı ve kolalı içeceklerde kafein analizi K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-6
    14 Yağlarda Gaz Kromatografisi Cihazının tanıtımı ve Yağ asitleri metil esterlerinin analizi K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-7
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster