Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Mikrobiyolojiye giriş, mikroorganizmaların sınıflandırılması
|
K1-Bölüm-1
|
2
|
Hücre tanımı ve sınıflandırılması
|
K1-Bölüm-4
|
3
|
Mikroskoplar ve boyama yöntemleri
|
K1-Bölüm-2
|
4
|
Mikroorganizmaların sayım ve izolasyon yöntemleri
|
K1-Bölüm-2
|
5
|
Mikroorganizmaların özellikleri, fizyolojisi ve gelişme gereksinimleri
|
K1-Bölüm-3
|
6
|
Bakteri, virüs ve mantarların yapısal özellikleri, üremesi ve identifikasyonu
|
K1-Bölüm-5-6-7
|
7
|
Mikrobiyolojik inceleme için örnek alma ve laboratuvara ulaştırma, Besiyerleri ve ekim yöntemleri
|
K1-Bölüm-3
|
8
|
Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve uygulama yöntemleri
|
K1-Bölüm-2
|
9
|
Faydalı mikroorganizmalar ve döngüleri
|
K1-Bölüm-3
|
10
|
Su ve atık su mikrobiyolojisi
|
K1-Bölüm-10
|
11
|
Kirli su artıma sistemleri ve atık suların arıtımı
|
K2-Bölüm-8
|
12
|
Çamur ve katı atık mikrobiyolojisi
|
K1-Bölüm-10
|
13
|
Katı atıkların ve çamurun iyileştirilmesi
|
K2-Bölüm-8
|
14
|
Hastalıklar ve mikrobiyolojisi
|
K1-Bölüm-11
|