Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tarla bitkilerinin sınıflandırılması, tohumluk kavramı, tohum koleksiyonu incelemesi
|
K1 Bölüm 1, K2 Bölüm 1
|
2
|
Tohumluk olarak kullanılacak ürünlerin safiyet, BTA, hektolitre ağırlığı, nem içeriği, çimlenme gibi özellikleri.
|
K1 Bölüm 2, K2 Bölüm 2
|
3
|
Toprak işleme zamanı ve derinliği, toprak işleme araç ve makineleri, parsel oluşturma, arazi çalışması.
|
K1 Bölüm 3, K2 Bölüm 3
|
4
|
Markör, vb. alet kullanımı, ekim-dikim işlemleri (zamanı, derinliği, yöntemi vb.), seyreltme ve tekleme işlemleri, arazi çalışması.
|
K1 Bölüm 4, K2 Bölüm 4
|
5
|
Gübreleme uygulamaları
|
K1 Bölüm 5, K2 Bölüm 5
|
6
|
Gübreleme teknikleri, alet ve makineler.
|
K1 Bölüm 6, K2 Bölüm 6
|
7
|
Tarımsal savaşım yöntemleri ve uygulamaları-I
|
K1 Bölüm 7, K2 Bölüm 7
|
8
|
Tarımsal savaşım yöntemleri ve uygulamaları-II
|
K1 Bölüm 8, K2 Bölüm 8
|
9
|
Tarımsal savaşımda kullanılan araçlar (karadan, havadan ilaçlama).
|
K1 Bölüm 9, K2 Bölüm 9
|
10
|
Sulama uygulamaları (yüzey, yağmurlama, damla, sızdırma sulama vb.).
|
K1 Bölüm 10, K2 Bölüm 10
|
11
|
Verim tayin yöntemleri, kuru madde analizleri.
|
K1 Bölüm 11, K2 Bölüm 11
|
12
|
Hasat uygulamaları (amacı, zamanı, yüksekliği vb.).
|
K1 Bölüm 12, K2 Bölüm 12
|
13
|
Makine ve elle tohum harmanı uygulamaları-I
|
K1 Bölüm 13, K2 Bölüm 13
|
14
|
Makine ve elle tohum harmanı uygulamaları-II
|
K1 Bölüm 14, K2 Bölüm 14
|