Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tohumluk ile ilgili temel kavramlar
|
K1 K2 YK2
|
2
|
Dünya ve Türkiye`de tohumculuk
|
K1 K2 YK1
|
3
|
Tohumluk üretim şartları
|
K1 K3 YK6
|
4
|
Tohum yetiştirici belgesi, Tarla kontrolü ve ihbarnamesi hazırlama
|
K1 K2 YK6
|
5
|
Tohum yapısı, Tohum çeşitleri ve tohumda aranan özellikler
|
K1 YK4
|
6
|
Tohumların elde edilmesi ve tohum ekimi
|
K1 K2 K3 K4
|
7
|
Tohum çimlenmesi, çimlenme tipleri ve çimlendirmede etkili faktörler
|
K1 K2
|
8
|
Tohum dormansisi ve giderme yöntemleri
|
K1 K2
|
9
|
Tohumluk üretimi - I (Koruma, izolasyon, tohum yatağı hazırlama, tohumluk ve aşılanması)
|
K1 K2 K3 YK3
|
10
|
Tohumluk üretimi - II (Ekim zamanı ve yöntemleri, ayıklama, yabancı bitki kontrolü, gübreleme, sulama ve tamamlayıcı tozlama)
|
K1 K2 K3 YK3
|
11
|
Tohumlukların işlenme teknikleri -I (Kurutma, işlenme ve ayrılma)
|
K1 K2 YK4
|
12
|
Tohumlukların işlenme teknikleri - II (Tohum kaplama, delintasyon, paketleme)
|
K1 K2 YK5
|
13
|
Tohumların depolanması
|
K1 K2 K3
|
14
|
Endüstri bitkileri, tahıllar ve yemeklik baklagillerde tohumluk üretim esasları
|
K1 K2 K3
|