ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Tohumluk ile ilgili temel kavramlar K1 K2 YK2
    2 Dünya ve Türkiye`de tohumculuk K1 K2 YK1
    3 Tohumluk üretim şartları K1 K3 YK6
    4 Tohum yetiştirici belgesi, Tarla kontrolü ve ihbarnamesi hazırlama K1 K2 YK6
    5 Tohum yapısı, Tohum çeşitleri ve tohumda aranan özellikler K1 YK4
    6 Tohumların elde edilmesi ve tohum ekimi K1 K2 K3 K4
    7 Tohum çimlenmesi, çimlenme tipleri ve çimlendirmede etkili faktörler K1 K2
    8 Tohum dormansisi ve giderme yöntemleri K1 K2
    9 Tohumluk üretimi - I (Koruma, izolasyon, tohum yatağı hazırlama, tohumluk ve aşılanması) K1 K2 K3 YK3
    10 Tohumluk üretimi - II (Ekim zamanı ve yöntemleri, ayıklama, yabancı bitki kontrolü, gübreleme, sulama ve tamamlayıcı tozlama) K1 K2 K3 YK3
    11 Tohumlukların işlenme teknikleri -I (Kurutma, işlenme ve ayrılma) K1 K2 YK4
    12 Tohumlukların işlenme teknikleri - II (Tohum kaplama, delintasyon, paketleme) K1 K2 YK5
    13 Tohumların depolanması K1 K2 K3
    14 Endüstri bitkileri, tahıllar ve yemeklik baklagillerde tohumluk üretim esasları K1 K2 K3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster