Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Yiyecek ve içecek bölümünün tanımı, amacı, önemi, örgütlenmesi ve diğer bölümlerle ilişkisi
|
K1-BÖLÜM -1
K1-BÖLÜM -2
K2-BÖLÜM -1
K3-BÖLÜM -1
|
2
|
Yiyecek ve içecek bölümünde hijyen ve sanitasyon
Serviste kullanılan malzemeler
|
K1-BÖLÜM -3
K2-BÖLÜM -5
K1-BÖLÜM -4
K2-BÖLÜM -3
|
3
|
Temel servis teknikleri ve servise hazırlık
|
K1-BÖLÜM -5
K1-BÖLÜM -6
K2-BÖLÜM- 3
|
4
|
Kuver hazırlama ve kuver çeşitleri
|
K1-BÖLÜM -7
K2-BÖLÜM- 3
|
5
|
İngiliz ve Fransız servisi
|
K1-BÖLÜM -8
K2-BÖLÜM -4
|
6
|
Rus ve Amerikan servisi
|
K1-BÖLÜM -8
K2-BÖLÜM -4
|
7
|
Kahvaltı servisi/kahvaltı çeşitleri/kahvaltı büfesi
|
K1-BÖLÜM -13
K2-BÖLÜM -4
|
8
|
Ziyafet servisi
|
K1-BÖLÜM -9
|
9
|
Menünün tanımı, türleri ve tanzimi
Oda servisi
|
K1-BÖLÜM -10
K1-BÖLÜM -13
|
10
|
Konuğa servis
|
K1-BÖLÜM -11
|
11
|
Konuk masasında yemeklerin hazırlanması
|
K1-BÖLÜM -12
K2-BÖLÜM -4
|
12
|
Bar bilgisi
|
K1-BÖLÜM -15
K2-BÖLÜM -6
|
13
|
Sıcak içeceklerin servisi
|
K1-BÖLÜM -14
|
14
|
Soğuk içeceklerin servisi
|
K1-BÖLÜM- 14
|