ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Mikrobiyolojiye giriş, tarihçe, mikroorganizmaların sınıflaması, bakterilerin genel özellikleri ve yapısı K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    2 Bakterilerin metabolizmaları, üreme şekilleri, laboratuvar tanıları ve bakteriyel patogenez K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    3 Mikroorganizma-mikroorganizma, mikroorganizma-konak ilişkileri, vücudun normal florası K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    4 Sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri, kullanılan ajanlar, kullanma ölçütleri, önemi dikkat edilmesi gereken kurallar K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    5 Gram pozitif bakteriler ve sebep oldukları enfeksiyonlar, Gram negatif bakteriler, anaerobik mikroorganizmalar ve yaptıkları sistemik ve oral enfeksiyonlar K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    6 Virolojiye Giriş, Virüslerin Genel Özellikleri ve sınıflandırılması ve Viral Hastalıklar K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    7 Mikolojiye giriş, mantarların genel özellikleri ve enfeksiyonları K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    8 Parazitolojiye giriş, parazitlerin genel özellikleri ve enfeksiyonları K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    9 Antimikrobiyaller ve etki mekanizmaları, antimikrobiyal tedavinin esasları K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    10 Oral ekoloji ve oral mikrobiyata,dental biyofilm, dental plak ve diş taşı oluşumunda mikroorganizmaların rolü, Diş çürüğü mikrobiyolojisi K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    11 Periodontal enfeksiyon etkenleri Dentoalveoler infeksiyon etkenleri K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    12 İmmünolojiye Giriş, Antijen ve antikor kavramları, İmmün sistem Hücreleri K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    13 İmmün Yanıt Mekanizmaları Doğal ve Kazanılmış Bağışıklık Aşırı duyarlılık reaksiyonları K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    14 Aşılar, ve aşı tipleri Aşılamada genel prensipler Oral enfeksiyonlarda mikrobiyolojik tanı K1- İlgili bölüm K2- İlgili bölüm K3- İlgili bölüm
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster