Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Mikrobiyolojiye giriş, tarihçe, mikroorganizmaların sınıflaması, bakterilerin genel özellikleri ve yapısı
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
2
|
Bakterilerin metabolizmaları, üreme şekilleri, laboratuvar tanıları ve bakteriyel patogenez
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
3
|
Mikroorganizma-mikroorganizma, mikroorganizma-konak ilişkileri, vücudun normal florası
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
4
|
Sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri, kullanılan ajanlar, kullanma ölçütleri, önemi dikkat edilmesi gereken kurallar
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
5
|
Gram pozitif bakteriler ve sebep oldukları enfeksiyonlar, Gram negatif bakteriler, anaerobik mikroorganizmalar ve yaptıkları sistemik ve oral enfeksiyonlar
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
6
|
Virolojiye Giriş, Virüslerin Genel Özellikleri ve sınıflandırılması ve Viral Hastalıklar
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
7
|
Mikolojiye giriş, mantarların genel özellikleri ve enfeksiyonları
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
8
|
Parazitolojiye giriş, parazitlerin genel özellikleri ve enfeksiyonları
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
9
|
Antimikrobiyaller ve etki mekanizmaları, antimikrobiyal tedavinin esasları
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
10
|
Oral ekoloji ve oral mikrobiyata,dental biyofilm, dental plak ve diş taşı oluşumunda mikroorganizmaların rolü, Diş çürüğü mikrobiyolojisi
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
11
|
Periodontal enfeksiyon etkenleri
Dentoalveoler infeksiyon etkenleri
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
12
|
İmmünolojiye Giriş,
Antijen ve antikor kavramları,
İmmün sistem Hücreleri
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
13
|
İmmün Yanıt Mekanizmaları
Doğal ve Kazanılmış Bağışıklık
Aşırı duyarlılık reaksiyonları
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|
14
|
Aşılar, ve aşı tipleri
Aşılamada genel prensipler
Oral enfeksiyonlarda mikrobiyolojik tanı
|
K1- İlgili bölüm
K2- İlgili bölüm
K3- İlgili bölüm
|