ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Organik kimyanın tanımı ve önemi, Biyomoleküller. Kimyasal bağlar ve melezleşme (SP, SP2,SP3), Lewis yapıları, okted kuralı ve Formal Yük. K1 Bölüm 1 ve 2 K2 Bölüm 1 YK1 Bölüm 1
    2 Asit ve bazlar, Fonksiyonel gruplar, Moleküller arası çekimler (Dipol-Dipol, Hidrojen Bağı) K1 Bölüm 1 ve 2 YK1 Bölüm 3
    3 Alkanlar, Alken ve Alkinler; Yapıları, Fiziksel Özellikleri, Adlandırma ve Kimyasal reaksiyonları K1 Bölüm 3 ve 10 K2 Bölüm 5 YK1 Bölüm 4, 7 ve 8
    4 Stereokimya I; Kiralliğin biyolojik önemi, Konformasyonel izomer, İzomerizm, E/Z sistemi, Kirallik, R/S sistemi K1 Bölüm 4 K2 Bölüm 2 ve 3 YK1 Bölüm 5
    5 Stereokimya II; Enantiyomer, Diasteromerler ve Meso bileşikleri, Fischer izdüşüm Formülleri ve Yarılma, Asimetrik sentez. K1 Bölüm 4 K2 Bölüm 2 ve 3 YK1 Bölüm 5
    6 Alkil halojenürler; Yapıları, Fiziksel Özellikleri, Adlandırma ve Yerdeğiştirme (SN1,SN2) ve Ayrılma (E1,E2) reaksiyonları. K1 Bölüm 5 K2 Bölüm 6 YK1 Bölüm 6
    7 Alkoller , Fenoller ve Eterler; Yapıları, Adlandırmaları ve Fiziksel özellikleri. Alkol, Fenol ve Eterlerin hazırlanması ve reaksiyonları. K1 Bölüm 7 ve 8 K2 Bölüm 7 YK1 Bölüm 11 ve 12
    8 Aromatiklik bileşikler; Benzen ve Türevlerinin Adlandırılması, Benzenin Kararlılığı, Aromatiklik Kavramı, Benzenin Reaksiyonu, Hückel kuralı, Elektrofilik Aromatik Yerdeğiştirme Reaksiyonları. Biyokimyada Aromatik Bileşikler. Diğer aromatik bileşikler. K1 Bölüm 11 ve 12 K2 Bölüm 4 YK1 Bölüm 14 ve 15
    9 Aldehit ve ketonlar; Aldehit ve Ketonların yapıları, Adlandırmaları ve Fiziksel Özellikleri. Karbonil çift bağına nükleofilik katılmalar. Aldehit ve Ketonların Sentezi, Aldol Reaksiyonu, Keto-enol Tautomerizm. Aldehit ve ketonların indirgenme ve yükseltgenme reaksiyonları K1 Bölüm 13 K2 Bölüm 9 YK1 Bölüm 17
    10 Karboksilik asit ve Türevleri; Karboksilli asit ve türevlerinin yapıları, adlandırılması, fiziksel özellikleri. Asitlik. Hazırlanması ve reaksiyonları. Esterleşme, dekarboksilasyon. K1 Bölüm 14 ve 15 K2 Bölüm 10 YK1 Bölüm 18
    11 Karbonhidratlar; Monosakkaritler, Mutarotasyon, Fiziksel Özellikleri, Glikozit oluşumu, Monosakkaritlerin reaksiyonları, Disakkaritler, Polisakkaritler, Diğer biyolojik olarak önemli şekerler. K1 Bölüm 23 K2 Bölüm 16 YK1 Bölüm 22
    12 Amino Asitler ve Proteinler; Amino asitlerin asit baz özellikleri, Amino asitlerin yapıları, tepkimeleri, peptitler ve peptitlerde bağlanma, peptit yapısının belirlenmesi. Proteinlerin sınıflandırılması ve sentezi. K1 Bölüm 25 K2 Bölüm 17 YK1 Bölüm 24
    13 Lipidler; Yağlar, Sabun ve Deterjanlar, Fosfolipidler, Prostaglandinler, Steroidler K1 Bölüm 24 YK1 Bölüm 23
    14 Nükleik asitler; Nükleik asitlerin hidroliz ürünleri, DNA ve RNA nın yapısı ve özellikleri K1 Bölüm 26 K2 Bölüm 18 YK1 Bölüm 25
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster