Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Program tanıtımı, hücre biyolojisine giriş
|
K1: Bölüm 1
K2: Bölüm 1
|
2
|
Hücre kültür laboratuvarının dizaynı, cihaz ve sarf malzemelerin tanıtımı
|
K1: Bölüm 2
K2: Bölüm 2
|
3
|
Ortamın sterilizasyonu, malzemelerin otoklavlanması ve kontaminasyon
|
K1: Bölüm 3
K2: Bölüm 3
|
4
|
Hücre üretiminde kullanılan besi ortamlarının fonksiyonları ve hazırlanması
|
K1: Bölüm 4
K2: Bölüm 4
|
5
|
Stok besiyeri kullanımı ve besiyerinin hazırlanması
|
K1: Bölüm 5
K2: Bölüm 5
|
6
|
Primer hücre kültürünün kaldırılması, hücre kültürü canlılık testi, hücre sayımı
|
K1: Bölüm 6
K2: Bölüm 6
K3: Bölüm 6
|
7
|
Primer kültür ve hücre hatları
|
K1: Bölüm 7
K2: Bölüm 7
K3: Bölüm 7
|
8
|
Dondurma ortamı hazırlama, hücre dondurma
|
K1: Bölüm 8
K2: Bölüm 8
|
9
|
Dondurulmuş hücre çözme
|
K1: Bölüm 9
K2: Bölüm 9
|
10
|
Hücre karakterizasyonu ve ayrımlama teknikleri
|
K1: Bölüm 10
K2: Bölüm 10
K3: Bölüm 10
|
11
|
Hücre kültür çalışmaları ve uygulamaları
|
K1: Bölüm 11
K2: Bölüm 11
K3: Bölüm 11
|
12
|
Sitotoksisite, kültür ortamlarında hücre canlılığının ölçülmesi
|
K1: Bölüm 12
K2: Bölüm 12
K3: Bölüm 12
|
13
|
Apoptoz analizi
|
K1: Bölüm 13
K2: Bölüm 13
K3: Bölüm 13
|
14
|
Kanser hücre kültürü
|
K1: Bölüm 14
K2: Bölüm 14
K3: Bölüm 14
|