Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Biyogüvenliğe giriş
|
|
2
|
Modern biyoteknoloji uygulamalarının insan sağlığı ve biyoçeşitliliğe olan etkileri
|
|
3
|
Transgenik uygulamalar, genetik olarak değiştirilmiş organizmaların avantaj ve dezavantajları
|
|
4
|
Gıda güvenliği kriterleri ve riskler (kimyasal, mikrobiyolojik ve sosyo ekonomik)
|
|
5
|
Laboratuvarda biyogüvenlik; risk grupları, kimyasallar, mikroorganizmalar, riskleri ve güvenliği, radyasyonla çalışma riskleri ve güvenliği
|
|
6
|
Biyogüvenlik seviyeleri, kontaminasyonlar, sterilizasyon, dezenfeksiyon, antisepsis, saçılma, alev alma, tıbbi takip, kazalar, atık yönetimi, transport
|
|
7
|
Personel eğitimi
|
|
8
|
Biyogüvenlik protokolleri ve sınırlamalar (Türkiye ve diğer ülkelerdeki mevzuat, klavuzlar)
|
|
9
|
Biyogüvenlikten sorumlu olan kişi ve kuruluşlar: Üniversite biyogüvenlik ofisi, Çevre, Sağlık ve Güvenlik Bakanlığı, üniversite sağlık sorumluları, laboratuvar personeli, teknik personel, temizlik personelinin sorumlulukları
|
|
10
|
Biyoetiğe giriş
|
|
11
|
Tıbbi etik ve endüstriyel etik
|
|
12
|
Klinik ve biyoloji laboratuvarlarında etik
|
|
13
|
Genetik ve etik
|
|
14
|
Halk sağlığı ve güvenliği, genel değerlendirme
|
|