Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Besinlerde bozulma ve nedenleri ve bozulmaya etki eden faktörler
|
|
2
|
Muhafazanın tarihi ve gelişimi
|
|
3
|
Proses ve raf ömrü süresince besinlerdeki biyokimyasal, reolojik ve mikrobiyal değişimler
|
|
4
|
Isıl işleme dayalı muhafaza yöntemleri (evaporasyon, kurutma, pastörizasyon, sterilizasyon, sprey-kurutma vb.)
|
|
5
|
Soğuk işlem muhafaza yöntemleri (soğutma, dondurma, liyofilizasyon vb)
|
|
6
|
Paketleme yöntemlerine dayanan muhafaza teknikleri (aktif paketleme, akıllı paketler vb)
|
|
7
|
Paketleme yöntemlerine dayanan muhafaza teknikleri (map, vakum paketleme vb)
|
|
8
|
Yeni ambalaj teknolojileri ve yenilebilir film kaplamalar
|
|
9
|
Vurgulu elektrik alan uygulamaları
|
|
10
|
Ohmik sistem uygulamaları
|
|
11
|
IR uygulamaları
|
|
12
|
Ultrason ve ultraviyole uygulamaları
|
|
13
|
Yüksek basınç uygulamaları
|
|
14
|
Muhafaza yöntemlerinde nanoteknolojik uygulamalar
|
|