ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Besinlerde bozulma ve nedenleri ve bozulmaya etki eden faktörler
    2 Muhafazanın tarihi ve gelişimi
    3 Proses ve raf ömrü süresince besinlerdeki biyokimyasal, reolojik ve mikrobiyal değişimler
    4 Isıl işleme dayalı muhafaza yöntemleri (evaporasyon, kurutma, pastörizasyon, sterilizasyon, sprey-kurutma vb.)
    5 Soğuk işlem muhafaza yöntemleri (soğutma, dondurma, liyofilizasyon vb)
    6 Paketleme yöntemlerine dayanan muhafaza teknikleri (aktif paketleme, akıllı paketler vb)
    7 Paketleme yöntemlerine dayanan muhafaza teknikleri (map, vakum paketleme vb)
    8 Yeni ambalaj teknolojileri ve yenilebilir film kaplamalar
    9 Vurgulu elektrik alan uygulamaları
    10 Ohmik sistem uygulamaları
    11 IR uygulamaları
    12 Ultrason ve ultraviyole uygulamaları
    13 Yüksek basınç uygulamaları
    14 Muhafaza yöntemlerinde nanoteknolojik uygulamalar
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster