| 
                        Nu
                     | 
                    
                        Program Yeterlilik Çıktıları 
                     | 
                
               
        
            
                | 
                    1 
                 | 
                
                    Birey, toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisi sürecinde; menü ve beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır.
                 
                                                            
                 | 
            
        
            
                | 
                    2 
                 | 
                
                    Mesleğin gerektirdiği yabancı dil, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazanır.
                 
                                                            
                 | 
            
        
            
                | 
                    3 
                 | 
                
                    Sağlık alanındaki, güncel bilgileri takip etme, değerlendirme, aktarma ve  multidisiplinler araştırmalara katılma becerisi kazanır.
                 
                                                            
                 | 
            
        
            
                | 
                    4 
                 | 
                
                    Toplumun sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli diyet eğitimi, yönetimi, uygulamaları, danışmanlık ve araştırmalarda etkin rol alma becerisi kazanır.
                 
                                                            
                 | 
            
        
            
                | 
                    5 
                 | 
                
                    Birey ve toplumun besin güvenliği için strateji geliştirme, uygulama ve eğitim verme becerisi kazanır.
                 
                                                            
                 | 
            
        
            
                | 
                    6 
                 | 
                
                    Mesleki etik değerleri öğrenir ve tüm paydaşlarla bu etik kurallara göre davranma yetkinliği kazanır.
                 
                                                            
                 | 
            
        
            
                | 
                    7 
                 | 
                
                    Mesleki uygulamalar sırasında, hasta/sağlıklı birey, aile ve ekip üyeleriyle etkili iletişim kurma becerisi kazanır.
                 
                                                            
                 | 
            
        
            
                | 
                    8 
                 | 
                
                    Ulusal/uluslararası besin ve beslenme politikaları, yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olur.
                 
                                                            
                 | 
            
        
            
                | 
                    9 
                 | 
                
                    Besin üretim-tüketim zincirinde, kaliteyi etkileyen faktörleri değerlendirme ve yasal düzenlemeleri uygulama bilgisine sahiptir.
                 
                                                            
                 | 
            
        
            
                | 
                    10 
                 | 
                
                    Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapar, yorumlar ve sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alma becerisi kazanır.
                 
                                                            
                 |