ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yiyecek İçecek İşletmeciliği II CTU206 BAHAR 3+1 Fak./ Üni. Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-İşletme sınıflarının yiyecek-içecek hizmetlerini ve işletmelere nasıl açılabileceğini öğrenin
    2-Yeme-içme hizmetleri ile iş yeri kurulumu, yatırım maliyetleri, finansman ve verimlilik ilkeleri ile ilgili hesapları öğrenir.
    3-İşletmenin catering yönetimini ve idari fonksiyonlarını öğrenin.
    4-Bu zevk ve tercihlere uygun hizmeti sağlayacak yönetim şeklini söyler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa Tecimen
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. TÜRKSOY, A. (1997), Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Turhan Kitabevi, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı 1- Turizmin yeme-içme hizmetleri açısından önemini kavrar. 2- İşletme sınıflarının yiyecek-içecek hizmetlerini ve işletmelere nasıl açılabileceğini öğrenin. 3-Yiyecek-içecek hizmetleri ile iş yerinin kurulması, yatırım maliyetleri, finansman ve verimlilik ilkeleri ile ilgili hesapları öğrenir. 4. Catering işletmeciliği ve işletmenin idari fonksiyonlarını öğrenir.
    Dersin İçeriği Yiyecek-içecek hizmetleri yönetimi, yiyecek-içecek hizmetlerini zorlaştıran unsurlar, yiyecek-içecek hizmetlerini zorlaştıran unsurlar, yiyecek-içecek hizmetlerinin organizasyonu, maliyet, yatırım maliyeti, yiyecek-içecek işletmelerinde işletme maliyeti, catering işletmesi açmak için gerekli maliyet hesaplamaları hizmetler Yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerin karlılığının sağlanması, yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerin yönetim ve yönetim fonksiyonları, müşterilerin beğeni ve tercihleri ​​hakkında bilgi edinme yöntemleri, yiyecek ve içecek hizmetlerinin pazarlanması, yiyecek ve içecek kontrolü, servis ve sanitasyon , yiyecek ve içeceklerin hazırlanması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster