ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Algoritma ve Programlamaya Giriş CBL107 GÜZ 3+1 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bir problemin çözümü için gerekli girdi, işlem ve çıktı bölümlerini analiz eder.
    2-Problemi, algoritma ve akış şemaları haline dönüştürür, test eder ve hatalarını bulur.
    3-Bir programlama diline ait söz dizimi kurallarını bilir, kodlama yapar ve çalıştırır.
    4-Program için gereken değişken ve sabitleri tanımlar ve kullanır.
    5-Programlama diline ait veri giriş, çıktı, kontrol ve döngüleri komutlarını kullanır
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

(100)

SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011818
    Proje0000
    Laboratuar 013113
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5012424
    Diğer 20000
    Toplam İş Yükü(Saat)   167
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,57 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Problem Tanımı Problem Çözüm Yöntemleri K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 1, YK1
    2 Algoritma Tanımı ve Algoritma Yöntemleri K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 2, YK1
    3 Algoritma Yöntemleri K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 3, YK1
    4 Yazılım Geliştirme Arabirimi (SDK) Tanıtımı K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 4, YK2
    5 İsim Uzayları, Sınıflar ve Alt Programlar K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 5, YK2
    6 Konsol Sınıfı Özellikleri ve Metodları K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 6, YK2
    7 Değişken Tipleri K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 7, YK1,YK2
    8 Değişken Tipleri ve Değişken Dönüşümleri K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 8, YK1,YK2
    9 Karar Yapıları K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 9, YK1,YK2
    10 Karar Yapıları ve Şartlı Dallanmalar K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 10, YK1,YK2
    11 Döngüler K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 11, YK1,YK2
    12 Koşullu ve İç İçe Döngüler K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 12, YK1,YK2
    13 Sistem Kütüphanesi Fonksiyonları 1 K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 13, YK1,YK2
    14 Sistem Kütüphanesi Fonksiyonları 2 K1: ALMS Uzaktan Eğitim Ders Dökümanı Hafta 14, YK1,YK2
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. İsmail KARAMAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. ALMS Uzaktan Eğitim Dökümanları
    Yardımcı Kitap YK1. Çamoğlu K.(2017) Algoritma (7. Baskı) Kodlab Yayıncılık YK2. Aktaş V. (2019) Her Yönüyle C# 8.0 Kodlab Yayıncılık
    Dersin Amacı Bir problemin çözümü için gerekli ilke ve evreleri kavrayabilme, Bir problem çözümü için gerekli algoritma ve akış şemalarını yapabilme, Güncel programlama dillerinden birisi ile kodlarının yazımını yapabilme, Programlama diline ait yazım kurallarını, değişken, veri giriş, kontrol ve döngü işlemlerini anlayabilme ve kullanabilme ,Programlama dilinde ait hazır fonksiyonları kullanabilme.
    Dersin İçeriği Problem Tanımı Problem Çözüm Yöntemleri. Algoritma Tanımı ve Algoritma Yöntemleri. Algoritma Yöntemleri. Yazılım Geliştirme Arabirimi (SDK) Tanıtımı. İsim Uzayları, Sınıflar ve Alt Programlar. Konsol Sınıfı Özellikleri ve Metodları. Değişken Tipleri ve Değişken Dönüşümleri. Karar Yapıları. Karar Yapıları ve Şartlı Dallanmalar. Döngüler 1. Döngüler 2. Sistem Kütüphanesi Fonksiyonları 1, Sistem Kütüphanesi Fonksiyonları 2
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilgisayar alanında temel kavramları bilir ve bilgisayar sektöründe nitelikli ara eleman olarak yer alır. -
    2 Yazılım planlama ve tasarımında görev alır. 4
    3 Yazılım sektöründeki program üretme çalışmalarında grup içinde yönetsel olmayan görevleri yerine getirir. 3
    4 Yazılım kurulum, test ve kabul işlemlerini yapar. -
    5 Veri güvenliği ve saklanması ile ilgili tedbirleri alır. -
    6 Kelime işlemci, hesaplama tablosu, sunu, veri tabanı ve grafik tabanlı tasarım programlarını kurar, kullanır ve bu programların program geliştirme modüllerini kullanarak program üretir. -
    7 Bilgisayarda karşılaşılan yazılım ve basit donanım arızalarını tespit eder ve uzmanlık gerektirmeyen sorunlara çözüm getirir. -
    8 Sektörde geçerliliğini koruyan kişisel bilgisayar işletim sistemlerini ve ağ işletim sistemlerini kullanır. -
    9 İnterneti kullanarak istediği bilgilere erişebilir. -
    10 Donanım keşif işlemlerinde görev alır. -
    11 Sistemle ilgili malzeme ve teçhizatın seçimi ve kurulması işlemini yapar. 3
    12 İş yerinde bilgisayar kaynakları, sağlık ve emniyet ile ilgili kanuna dayalı yönetmeliklerin nerede uygulanacağını bilir. -
    13 İnsan ilişkileri ve girişimcilik alanında temel kavramları bilir, hizmet verirken bu kavramları ilke ve etik kurallara dönüştürür. -
    14 Analitik düşünme yeteneği kazanır. Yerinde ve zamanında doğru eleştiri yapma ve eleştiriye açık olma alışkanlığı kazanır. 4
    15 Standartlarda ve yönetmeliklerde detaylar verilen teknikleri uygular. Alanı ile ilgili bilgi ve becerilerini kullanarak ülke ekonomisine katkıda bulunur. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster