Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Standardizasyonun tarihçesi, tanımı, konusu, amaçları ve ilkeleri.
|
K 1 BÖLÜM 1
|
2
|
Standardizasyonun üreticiye, tüketiciye ve ekonomiye sağladığı faydalar.
|
K 1 BÖLÜM 1
|
3
|
Standartların sınıflandırılması. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve görevleri.
|
K 1 BÖLÜM 1
|
4
|
Akreditasyon ve belgelendirme çalışmaları.
|
K 1 BÖLÜM 2
|
5
|
Bölgesel ve uluslararası standardizasyon kuruluşları. ISO,IEC,CEN vs.
|
K 1 BÖLÜM 3
|
6
|
Metroloji ve kalibrasyon. Ulusal ve uluslararası metroloji, çalışmaları ve kuruluşları.
|
K 1 BÖLÜM 3
|
7
|
CE, ISO 10002, ISO14001, ISO 18001, ISO 22000, ISO 27000, ISO31000, ISO50000
|
K 1 BÖLÜM 4
|
8
|
Kalite ve kalite kavramları. Kalite yaklaşımları, kalite ve verimlilik arasındaki ilişki. Kalite maliyetleri ve analizi.
|
K 1 BÖLÜM 5
|
9
|
Kalite önderleri ve yaklaşımları. Toplam kalite yönetimi. Kalite çemberi.
|
K 1 BÖLÜM 5
YK2, YK3
|
10
|
Kaizen. Tam zamanında üretim. 5S sistemi ve Poke Yoke.
|
K 1 BÖLÜM 5
YK1, YK3
|
11
|
Kalite yönetim sistemi ve amacı,
|
K 1 BÖLÜM 6
|
12
|
Kalite yönetim sistemi, faydaları ve prensipleri,
|
K 1 BÖLÜM 6
|
13
|
TS-EN-ISO 9000 : 2015
TS-EN-ISO 9001 : 2015
|
K 1 BÖLÜM 6
|
14
|
TS-EN-ISO 9001 : 2015
TS-EN-ISO 9004 : 2015
|
K 1 BÖLÜM 6
|