ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mesleki Matematik II CBL102 BAHAR 3+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Lineer denklem sistemlerini kavrar, iki bilinmeyenli lineer denklem sistemini çözüp, çözümü grafiksel olarak ifade eder, matris ve çeşitlerini bilir, matrislerle işlemler yapar, matrisin tersini, determinantını,transpozesini ve rankını hesaplar.
    2-Lineer denklem sistemlerinin matris gösterimini yazar, Cramer kuralı ile lineer denklem sistemlerini çözer.
    3-Bir değişkenin ve bir fonksiyonun limitini kavrar, bir noktadaki limiti sağdan ve soldan yaklaşan değerlerle bulur, limitle ilgili teoremleri ve kaideleri bilir
    4-Türevin tanımını kavrar, türev alma kurallarını bilir, türevin fiziksel ve geometrik anlamını kavrar, toplam, çarpım, bölüm halindeki fonksiyonların türevini alır, yüksek mertebeden türevleri alır.
    5-Bir fonksiyonun azalan veya artan olduğu aralıkları bulur, teğet doğrusunun eğimini ve denklemini bulur.
    6-İntegral hesabını kavrar, integralin diferansiyelin tersi olduğunu bilir, belirsiz integral için genel kuralları bilir.
    7-Belirli integrali tanımlar,özelliklerini bilir,düzlemsel bölgelerin alanını ve dönel cisimlerin hacmini hesaplar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr.Gör. Abdullah YILMAZ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Genel matematik (prof.dr.S.BALCI)
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı 1. Lineer denklem sistemlerini çözebilme. 2. Matrislerle işlem yapabilme. 3. Limit ve sürekliliği kavrayabilme. 4. Türev alma kurallarını uygulayabilme. 5. İntegral yardımı ile alan ve hacim hesabı yapabilme. 6. Basit diferansiyel denklemleri çözebilme. 7. İstatistikle ilgili temel tanımları kavrayabilme. Matematiğin, teknik programlar için önemini kavratarak, öğrencinin kendi programı için özellikle iyi bilmesi gereken konuların altını çizip, bu konularla ilgili mesleki uygulamalar yapmak.
    Dersin İçeriği Lineer denklem sistemleri ve matrisler, Determinantlar, Limit ve süreklilik,Türev ve uygulamaları, İntegral ve uygulamaları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster