ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Birincil enerji kaynakları üretim, tüketimini ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları kavrayabilme. Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    2 Enerji kaynaklarının tanıtılması Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    3 Türk sanayisinin yapısını sanayide enerji tüketimini ve yapısını kavrayabilme. Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    4 Enerji tasarrufunun önemini kavranması, enerji tüketimi ile maliyet arasındaki ilişkinin açıklanması. Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    5 Enerji komitesi, enerji yöneticisi ve enerji yöneticisinin görevlerinin açıklanması Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    6 İzleme hedef oluşturmanın aşamalarını açıklanması. Spesifik enerji tüketiminin anlatılması. Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    7 Çeşitli işlemlere ait ölçme yöntemlerinin açıklanması. Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    8 Kazan çeşitleri ve kazanlarda enerji verimliliği konularının açıklanması Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    9 Elektrik enerjisini verimli kullanabilme. Elektrik motorlarında enerji tasarrufu işlemlerinin açıklanması Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    10 Aydınlatmada armatür ve ışık kaynaklarının seçimi ile enerji tasarruf yöntemlerinin açıklanması Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    11 Yatırım projelerinin ulusal ekonomik açısından değerlendirilmesinin yapılması Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    12 Endüstriyel faaliyetlerden kaynaklanan hava kirliliğini ve çevre kanununun açıklanması Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    13 Türkiye?de güneş enerjisi potansiyelini ve kullanım alanının açıklanması. Güneş pilleri, rüzgar enerjisini ve rüzgar türbin uygulamalarının açıklanması. Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    14 Bileşik ısı-güç santralarının faydalarının açıklanması Enerji üretim tüketim vb. konularda güncel bilgileri toplanması, dersle ilgili görsellerin webden bulunması
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster