1-Doğalgazın nasıl oluştuğunu ve dünyadaki rezervlerini tanır.Dünyadaki doğalgaz üretim ve tüketim değerlerini açıklar. 2-Yurdumuzdaki doğalgaz projesini ve çalışmalarını tanır.Doğalgazın genel avantajlarını listeler 3-Tasarım basıncını ve sıcaklığını tanır.Boru hattı çapını etkileyen faktörleri açıklar.Karışık bağlantılı hatlarını tanımlar.Doğalgaz dağıtım şebekesinde kullanılan boru malzemelerini tanır ve özelliklerini açıklar. 4-PE boruların döşenmesinde dikkat edilecek hususları listeler.Boru hatlarının tasarımında deprem ihtimalinin göz önüne alınması gerektiğini söyler.Basınç düşürme ve ölçme istasyonlarının işlevlerini tanımlar. 5-Doğalgazın binalardaki kullanım yerlerini (ısıtma, sıcak su ve yemek pişirme) listeler. 6-Binalarda doğalgaz kullanan cihazların ve kazanların gaz sarfiyat debilerini tablolardan bulur ve kullanır.Bina içi tesisatının boru çaplarını hesaplar.Gerekli cihazları proje üzerinde gösterir ve seçer. 7-Doğalgazın binalardaki kullanım yerlerini (ısıtma, sıcak su ve yemek pişirme) listeler. 8-Doğal gaz tüketim cihazlarının çalışma sistemleri ve neler olduğunu tanır. Ocaklar, fırınlar ve ocaklı fırınlar ve özelliklerini listeler. |