1-1. İşletme ve yönetimle ilgili temel kavramları bilir, işletmelerin amaçlarını sıralar, işletmelerin ekonomik yapı içindeki yerini ve işletmelerin çevre ile olan ilişkilerini açıklar. 2-2. İşletmelerin çeşitlerini bilir, büyüklük, sermaye bakımından ve hukuki yapılarına göre işletmeleri sıralar. 3-3. İşletmenin kuruluşunda hangi aşamalardan geçildiğini açıklar, işletmenin kuruluş yerinin seçiminde rol oynayan faktörleri sıralar. İşletmelerde kapasite ve çeşitli kapasite kavramlarını açıklar. 4-4. Yönetimin temel fonksiyonlarından olan plânlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve denetimi açıklar. Üretimin tanımını, özelliklerini, üretim sistemlerinin sınıflandırılmasını açıklar. Üretim plânlaması, stok kontrolü, üretim denetimi ve toplam kalite yönetimini açıklar. 5-5. Pazarlama yönetimi fonksiyonlarını ve pazarlama araştırmasını açıklar. 6-6. Finansmanın tanımını, önemini ve işletmeler için gerekli finansman kaynaklarını sıralar. 7-7. Personel yönetiminin önemini, iş gören seçimini, eğitimini, başarı değerlendirmesini ve ücret yönetimini açıklar. 8-8. Halkla ilişkilerin tanımını, halkla ilişkilerde etkili iletişimi ve hedef kitleyi açıklar. Araştırma ve geliştirme türlerini, işletmelerdeki araştırma geliştirme çalışmalarının nedenlerini açıklar. |