ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Envanter İşlemleri ve Bilanço CIS102 BAHAR 3+1 Fak./ Üni. Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-1-ENVANTER KAVRAMLARINI VE İÇERİĞİNİ ÖĞRENİR
    2-DEĞERLEME ÖLÇÜLERİNİ KAVRAR VE UYGULAMASINI YAPAR
    3-MUHASEBE DIŞI ENVANTERİN NASIL YAPILDIĞINI KAVRAR
    4-BİLANÇODA YER ALAN DÖNEN VARLIK, DURAN VARLIK, KVYK, UVYK, ÖZKAYNAK HESAPLARINI MUHASEBE İÇİ ENVANTER KAYITLARINI YAPAR
    5-MALİYET HESAPLARINI GELİR TABLOSU HESAPLARINA DÖNÜŞTÜRMESİNİ ÖĞRENİR
    6-GELİR TABLOSU HESAPLARININ DÖNEM SONU KAYITLARINI YAPMASINI ÖĞRENİR, GELİR TABLOSUNU VE BİLANÇOYU DÜZENLEMESİNİ ÖĞRENİR
    7-İŞLETMENİN TİCARİ KÂRINI VE BURADAN DA MALİ KÂRINI BULMASINI ÖĞRENİR
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

(100)

SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011818
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   150
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5 ---- (5)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 ENVANTER KAVRAMI, ENVANTER İŞLEMİ, ENVANTER ÇIKARMANIN GEREKLİLİĞİ, ENVANTER ZAMANI, ENVANTER DEFTER VE ENVANTER LİSTELERİ, GENEL GEÇİCİ MİZANIN ÇIKARILMASI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    2 MUHASEBE DIŞI ENVANTER, MUHASEBE İÇİ ENVANTER MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    3 TİCARİ KÂR VE NALİ KÂR AYRIMI, KÂR HESAPLAMA YAKLAŞIMLARI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    4 DEĞERLEME VE DEĞERLEME ÖLÇÜLERİ MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    5 HESAPLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ; HAZIR DEĞERLERİN ENVANTERİ VR MUHASEBE KAYITLARI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    6 HESAPLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ; MENKUL KIYMETLERİN, TİCARİ ALACAKLARIN, DİĞER ALACAKLARIN ENVANTERİ VE MUHASEBE KAYITLARI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    7 HESAPLARIN ENVANTERİ; STOKLARIN ENVANTERİ VE MUHASEBE KAYITLARI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    8 HESAPLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ; GELECEK AYLARA AİT GİDER VE GELİR TAHAKKUKLARI, DİĞER DÖNEN VARLIKLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ VE MUHASEBE KAYITLARI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    9 HESAPLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ; DURAN VARLIKLARIN, TİCARİ ALACAKLAR, DİĞER ALACAKLAR, MALİ DURAN VARLIKLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ VE MUHASEBE KAYITLARI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    10 HESAPLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ; MADDİ DURAN VARLIKLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ VE MUHASEBE KAYITLARI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    11 HESAPLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ; MNADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR, ÖZEL TÜKENMEYE TABİ VARLIKLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ VE MUHASEBE KAYITLARI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    12 HESAPLARIN ENVANTERİ ŞLEMLERİ; PASİF HESAPLARIN ENVANTTER İŞLEMLERİ; KVYK, MALİ BORÇLARIN, TİCARİ BORÇLARIN, DİĞER BORÇLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ VE MUHASEBE KAYITLARI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    13 HESAPLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ; GELİR VE GİDERLERİN DÖNEM AYIRICI KAYITLARI, MALİYET HESAPLARININ YANSITMA İŞLEMLERİ, KÂR VE ZARAR HESAPLARININ SONUÇ HESAPLARINA DEVRİ İŞLEMLERİ MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    14 HESAPLARIN ENVANTER İŞLEMLERİ; KESİN MİZANIN OLUŞTURULARAK MALİ TABLOLARIN DÜZENLENMESİ,(BİLANÇO, GELİR TABLOSU) ,KAPANIŞ KAYITLAERININ YAPILMASI, MONOGRAFİ ÇALIŞMALARI MEVZUATIN TARANMASI, PİYASA UYGULAMALARININ ARAŞTIRILMASI, KAYNAK TARAMASI, DERS ANLATIM KONU PLANININ ÇIKARILMASI
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Ahmet ÇOBAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğretim Görevlisi Gönül Gül EKŞİ
    Kaynaklar -
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı -
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 İşletmecilik alanındaki temel ilkeleri kavrar. 5
    2 İşletmecilik mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. 3
    3 Yönetim fonksiyonlarını açıklar. 5
    4 İşletmelerde yönetici yardımcılığı ve orta kademe yöneticilik konusunda ara eleman olarak sorumluluğunu bilir. -
    5 Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini açıklar. 5
    6 Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini açıklar. 5
    7 İşletmeci olarak hukuki sorumluluklarını bilir. -
    8 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini kavrar. -
    9 Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanır. -
    10 Ekonomi ve borsa ile ilgili temel kavramları tanır. -
    11 Ülke ekonomisi ve işletmeler açısından dış ticaretin önemini ifade edebilmesi ve dış ticarette kullanılan belgeleri tanır. -
    12 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır. -
    13 Ticari hayatta kullanılan defterleri mevzuata uygun usul ve esaslara göre işler. -
    14 İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır. -
    15 Büro düzeni ve personel yönetimi konusunda uygulama becerileri kazanır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster