ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İşletme Bütçeleri CIS214 BAHAR 2+0 S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-İşletme bütçelerinin işletme içindeki yerini kavrayabilme,
    2-İşletme yönetimi açından bütçenin önemini kavrayabilme
    3-İşletme Bütçesi ile ilgili kavramlar
    4-İşletme bütçelerini hazırlayabilme
    5-Bütçelerin yönetim kararlarında nasıl kullanılabileceğini kavrayabilme.
    6-Çeşitli işletmelerden bütçeler uygulayabilir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr: Gör. Gönül Gül EKŞİ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğr: Gör. Gönül Gül EKŞİ
    Kaynaklar K1: İŞLETME BÜTÇELERİ Prof.Dr. Vasfi HAFTACI
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin sonunda öğrenci , İşletmelerde kullanılan bütçelerin belirlenen ölçülere göre düzenleyebilecek, İşletmelerin gelecekte uygulayabilecek sonuçlarına göre işletmenin mevcut durumunu görebilecek ve gelişme eğilimini öngörebilecektir.
    Dersin İçeriği Bütçe Kavramı,Genel Bakış,Bütçelemenin Amaçları,İşletme Bütçelerinin İlkeleri İşletme Bütçelerinin Sınırları,İşletme Bütçelerinin Türleri,Yönetim İşlevleri ve İşletme Bütçesi Bütçenin Hazırlanması,Genel Bakış,Bütçeyi Hazırlayacak Organ,Bütçe Düzeni Genel Bütçe Oluşturulması,Durağan Bütçeleme,Genel Bütçenin Oluşturulması Satışların Maliyeti Bütçesi,Faaliyet Giderleri Bütçesi,Bütçelenmiş Gelir Tablosu Yatırım Bütçesi,Nakit Bütçesi,Bütçelenmiş Bilanço,Esnek Bütçeleme,Esnek Bütçenin Kapsamı Maliyet Yerlerinin Belirlenmesi,Faaliyet Hacmini Belirleme,Genel Üretim Giderlerinin Ayrımı Hacim İlişkisinin İncelenmesi,Yükleme Oranlarını Belirleme Yükleme Oranlarına Göre Genel Üretim Giderlerinin Payı,Esnek Bütçe Uygulaması Standartların Belirlenmesi,Sapma İncelemeleri,Maliyet Raporlaması ve Fiyatlama Kar Planlaması,Finansal Çözümleme,Faaliyet Tabanlı Maliyetleme
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster