ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mikrodenetleyiciler I CMT201 GÜZ 3+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tipik bir mikrobilgisayar sistemin yapısını ve çalışmasını bilir.
    2-İkilik sayı sistemine ait matematiği mikrobilgisayar işlemlerine uygular.
    3-Mikroşlemciler ile mikrodenetleyiciler arasında yapısal ve programsal farklar, yapılacak bir işe uygun mikroişlemci veya mikrodenetleyici seçimini yapar.
    4-Bir mikroişlemci/mikrodenetleyici sisteminin kurulması aşamasında işlemci ile çevre elemanlar arasında gerekli bağlantıları kurar.
    5-Mikrodenetleyiciye program yazar.
    6-Program içerisinde döngü kurar.
    7-Program içerisinde aritmetiksel ve mantıksal işlemleri gerçekleştirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Mustafa TEKE
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Çağatay ERSİN
    Kaynaklar CCS C ile PIC Programlama / Serdar ÇİÇEK
    Yardımcı Kitap Orhan ALTINBAŞAK,(2008), Mikrodenetleyiciler ve PIC Programlama Doç. Dr. İbrahim DOĞAN (2005), Pıc C ile Ses Projeleri Doç. Dr. İbrahim DOĞAN (2008), Pıc C ile Işık Projeleri Doç. Dr. İbrahim DOĞAN (2008), Pıc C ile Sıcaklık Projeleri Doç. Dr. İbrahim DOĞAN (2008), Pıc C ile Pıc Programlama Doc.Dr. İbrahim DOĞAN (2008), PIC C ile PIC Programlama Orhan ALTINBAŞAK,(2008), Pic-Basic-Pro-ile-Pic-Programlama
    Dersin Amacı 1. Tipik bir mikrobilgisayar sistemin yapısı ve çalışması hakkında bilgi sahibi olabilme 2. İkilik sayı sistemine ait matematiği mikrobilgisayar işlemlerine uygulayabilme. 3. Farklı tip mikroişlemciler/mikrodenetleyici arasında kıyaslama yapabilme ve yapılacak işe uygun olanı seçebilme. 4. Mikroişlemci/mikrodenetleyici sistemi tasarlayabilme. 5. Assembly düzeyinde programlama mantığını geliştirebilme. 6. Mikroişlemci/mikrodenetleyici sistemini modüler bir şekilde endüstriyel uygulamalarda kullanabilme. 7. Yeni gelişen mikroişlemci/mikrodenetleyici sistemlerini takip edebilme bilgi ve anlayışına sahip olabilme.
    Dersin İçeriği Tipik bir mikrobilgisayar sistemin yapısı ve çalışması, İkilik sayı sistemine ait matematiği mikrobilgisayar işlemlerine uygulama, Farklı tip mikroişlemciler/mikrodenetleyici arasında kıyaslama ve yapılacak işe uygun olanı seçme, Mikroişlemci/mikrodenetleyici sistemi tasarlama, Assembly düzeyinde programlama mantığını geliştirme, Mikroişlemci/mikrodenetleyici sistemini modüler bir şekilde endüstriyel uygulamalarda kullanma, yeni gelişen mikroişlemci/mikrodenetleyici sistemlerini takip etme bilgi ve anlayışına sahip olma
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster