Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Kalite kontrolun tanımı, yöntemleri, üretim ve kalite kontrol arasındaki ilişki, kalite kontrol biriminde bulunan ölçme ve kalite kontrol cihazları
|
K1
|
2
|
Ham madde, yarı mamul ve bitmiş ürünlerin kalite kontrol işlemlerinin açıklanması, cihazların standartları
|
K1
|
3
|
İstatistiki kalite kontrol kavramı, teknikler ve üstünlükleri
|
K1
YK1
YK2
|
4
|
Merkezi eğilim ölçüleri; aritmetik ortalama, medyan ,mod, geometrik ve harmonik ortalamalar
|
K1
YK1
YK2
YK3
|
5
|
Değişim ölçüleri; Aralık,ortanca, varyans ve standart sapma
|
K1
YK1
YK2
YK3
|
6
|
Olasılık dağılımları; Hipergeometrik dağılım, binomial dağılım, poisson dağılımı
|
K1
YK1
YK2
YK3
|
7
|
Normal Dağılım; tanımı , önemi , kullanımı, örneklerle açıklaması
|
K1
YK1
YK2
YK3
|
8
|
Kalite Kontrolde kullanılan 7 araç kavramı;Histogram ve Pareto Analizi
|
K1
YK1
YK2
YK3
|
9
|
İshikawa (neden-sonuç) diyagramı, kontrol kartları, kontrol şeması türleri
|
K1
|
10
|
Süreç (proses) ve Makine Yeterliliği kavramları, arttırılması
|
K1
|
11
|
Proses Yetenek İndeksleri
|
K1
|
12
|
Makine Yeteneği kavramı
|
K1
|
13
|
Üretimde muayene ve kabul örneklemesi; Türk Standartlarına göre numune alma planları
|
K1
|
14
|
Philips ve Dodge-Romig numune alma sistemleri
|
K1
|