ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Servo-Oransal Kontrol CMK220 BAHAR 1+1 Fakülte S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Fiziki sistemleri ve kontrol sistem kavramlarını tanımlar.
    2-Kontrol sistemleri için gerekli matematik bilgisini gözden geçirip, fiziki sistemlerim matematik modellerini çıkarabilir.
    3-Transfer fonksiyonları veya blok diyagramlar ile verilen bir sistemi temsil edebilirler.
    4-Durum değişkenlerini elde edebilir ve durum uzayı modellemesi yapabilirler.
    5-Açık çevrim ve Kapalı çevrim denetim sistemlerini kurup analiz edebilirler.
    6-Oransal(P), integral(I) ve türev(D) denetim sistemlerini kurabilirler.
    7-Frekans veya s-domeninde transfer fonksiyonu verilen bir sistemin, temel düzeyde durum ve kararlılık analizini yapabilir.
    8-Sistemlerle ilgili temel düzeyde Simülasyon diyagramları geliştirip, bilgisayarda sonuçlarını analiz yapabilir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar -
    Yardımcı Kitap Benjamin C. Kuo, Otomatik Kontrol Sistemleri, Literatür Yayıncılık, İstanbul 2009
    Dersin Amacı Bu derste açık çevrim, kapalı çevrim ,oransal-integral-türev denetim sistemleri, verilen bir sistemin Frekans domeni modellemesi, Zaman domeni modellemesi, Geçici davranış analizi ve durum uzayı modeli analizi gibi konulara ait yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Açık Çevrim Denetim Sistemi ve Otomatik Üretim,Açık Çevrim Denetim Sisteminin Uygulanması,Doğru Akım Motorunun Hız Kontrol Yöntemleri,Doğru Akım Motorunun ,Açık Çevrim Denetim Sistemi İle Kontrol Edilmesi,Kapalı Çevrim Denetim Sistemi,Geri Besleme,Kapalı Çevrim Denetim Sistemlerinde Basit Matematiksel Model Oluşturmak,Açık-Kapalı Denetim Sistemi,Oransal-İntegral Denetim Sistemi,Oransal-Türev Denetim Sistemi,Oransal-İntegral-Türev Denetim Sistemi,Oransal-İntegral İle Oransal-Türev Denetim Sistemleri Arasındaki Farklar,Oransal-İntegral-Türev Denetim Sistemi Kullanım Alanları,Oransal-İntegral Türev Denetim Sistemi Kontrol Cihazları, Dinamik Sistemlerin S-domeni modellemeleri, Elektriksel devrelerin Laplace domeni ile analizi,Durum uzayı değişkenleri, Durum Uzayı denklemleri,Durum Uzayı modellemeleri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster