Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Şirketlere ilişkin genel bilgiler ve şirketlerin hukuk dalları ile ilişkisi.
|
K1: Şirketler Muhasebesi, s.1-3
|
2
|
Şirketlerin sınıflandırılması ve şirketler muhasebesinin konusu.
|
K1: Şirketler Muhasebesi, s.4-6
|
3
|
Adi şirketlerin tanımı ve özellikleri, adi şirketin kuruluşu, sermayesi, kar-zarar dağıtımı ve tasfiyesi(sona ermesi) ile ilgili muhasebe kayıtları.
|
K1: Şirketler Muhasebesi, s.7-8
|
4
|
Kollektif şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
|
K1: Şirketler Muhasebesi, s.9-19
K1: Şirketler Muhasebesi, s.70-112
|
5
|
Kollektif şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
|
|
6
|
|
|
7
|
Komandit şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
|
K1: Şirketler Muhasebesi, s.20-27
|
8
|
Komandit şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
|
|
9
|
Uygulamalı konuların tekrarı.
|
|
10
|
Anonim şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
|
K1: Şirketler Muhasebesi, s.28-52
|
11
|
Anonim şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
|
K1: Şirketler Muhasebesi, s.28-52
|
12
|
Limited şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları
|
K1: Şirketler Muhasebesi, s.53-62
K1: Şirketler Muhasebesi, s.113-118
|
13
|
Limited şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
|
K1: Şirketler Muhasebesi, s.53-62
K1: Şirketler Muhasebesi, s.113-118
|
14
|
Kooperatif şirket, şirket birleşmeleri ve uygulamalı çözümlü örnekler ile konuların tekrarı.
|
K1: Şirketler Muhasebesi, s.63-67
|