Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Yönetim muhasebesinin niteliği ve muhasebe bilimi içindeki yeri
|
|
2
|
Yönetim muhasebesinin işletme yönetimindeki yeri
|
|
3
|
Maliyet kavramı ve bölümlenmesi
|
|
4
|
Muhasebe maliyetinin unsurları: Giderler
|
|
5
|
Maliyet hacim ilişkileri: İş hacmi kavramı
|
|
6
|
Maliyet fonksiyonları
|
|
7
|
Matematik ve istatistik teknikler
|
|
8
|
Maliyet hacim ilişkilerinin saptanmasında karşılaşılan sorunlar
|
|
9
|
Kar fonksiyonu ve kullanım alanları; Kar tahmini, hedef karı sağlayan satış hacmi.
|
|
10
|
Başabaş noktası. Faaliyet kaldıracı
|
|
11
|
Başa baş ve hacim-kar grafikleri
|
|
12
|
Kar fonksiyonundaki parametre değişiklikleri
|
|
13
|
Fiyat koyma kararları
|
|
14
|
Problem Çözümleri
|
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Ticari hayatta kullanılan defterleri mevzuata uygun usul ve esaslara göre işler.
|
5
|
2
|
Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini açıklar.
|
-
|
3
|
Şirketlerin kuruluşu, birleşmesi, dönem sonu işlemleri ve tasfiyesi ile ilgili kayıtları yapar.
|
-
|
4
|
Büro düzeni ve personel yönetimi konusunda uygulama becerileri kazanır.
|
-
|
5
|
Muhasebeci olarak mevzuatı takip eder ve muhasebe standartlarına göre kayıt yapar.
|
-
|
6
|
Ticari hayatta kullanılan belgeleri tanır, düzenler, uygular ve saklar.
|
-
|
7
|
Mesleki matematik uygulamaları yapar.
|
-
|
8
|
Ekonomi, finansman, sermaye piyasası ve dış ticaret ile ilgili kavramları tanır.
|
-
|
9
|
Bilgisayar ortamında F klavye ile yazışmalar yapar ve tablolar hazırlar.
|
-
|
10
|
Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını kullanır.
|
3
|
11
|
Verileri toplar, serilere dönüştürür ve veri sonuçlarını değerlendirir.
|
-
|
12
|
Alanı ile ilgili konularda araştırma yöntem ve tekniklerini kullanarak rapor hazırlayabilir.
|
-
|
13
|
Vergi ile ilgili hesaplamaları yapar ve beyannameleri düzenler.
|
5
|
14
|
Maliyet hesaplamalarını yapar ve mali analiz tekniklerini uygular.
|
4
|
15
|
İş hayatında meslek ahlâkının önemini açıklar.
|
-
|