ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Temel Finans Bilgisi CMU225 GÜZ 3+1 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Finansmanla ilgili temel kavramların ve finansal yönetimin ve finans yöneticilerinin temel işlevlerini kavrar.
    2-Finansal analiz yöntemlerinin kullanılarak mali tablo analizlerinin yapılmasını kavrar.
    3-İşletme sermayesi yönetimini kavrar.
    4-Yatırım kararlarını kavrar.
    5-Finansman kararları ve kredi yönetimini kavrar. Kar dağıtım politikaları
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr.Gör.Süleyman DÖNERTAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Prof. Dr. Güven SEVİL, Doç. Dr. Mehmet BAŞAR, Finansal Yönetim-1,Açıköğretim Fakültesi yayını, Eskişehir 2014.
    Yardımcı Kitap YK1. Prof. Dr. Ali CEYLAN, Prof. Dr. Turhan KORKMAZ, Finansal Yönetim Temel Konular, Ekin Basım Yayın Dağıtım, Bursa 2015.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrenciye finansman ile ilgili temel kavramları, finansal tabloların analizini yapmayı, finansal planlama ve denetimin önemini, finansal yönetimde dönen ve duran varlıklara yatırım kararları, finansman kararları ve kredi yönetimi ile dividant (kar payı dağıtım) kararların nasıl alınması gerektiğinin öğretilmesidir.
    Dersin İçeriği Finansmanla ilgili temel kavramların ve finansal yönetimin ve finans yöneticilerinin temel işlevleri. Finansal analiz yöntemlerinin kullanılarak mali tablo analizlerinin yapılması.İşletme sermayesi yönetimi. Yatırım kararları. Finansman kararları ve kredi yönetimi. Dividant (Kar payı dağıtım) kararları ve politikaları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster