ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Bilgisayarın tarihi gelişimi ve temel kavramlar. Bilgisayar sisteminin temel özellikleri: Donanım-Yazılım. K1: Bilgisayar ve İnternet Kullanımı, s.17-36
    2 Bilgisayarın Yapısı ve İşleyişi: Bellek yapısı, merkezi işlem birimi, donanım birimleri, bilgi depolama birimleri. K1: Bilgisayar ve İnternet Kullanımı, s.37-62
    3 Bilgisayar İşletim Sistemi: Bilgisayar sisteminin çalıştırılması. K1: Bilgisayar ve İnternet Kullanımı, s.65-124
    4 Bilgisayar İşletim Sistemi: Sisteme yükleme yapma ve aksayan yönlerini yenileyebilme. K1: Bilgisayar ve İnternet Kullanımı, s.125-186
    5 Bilgisayar İşletim Sistemi: Sisteme değişik komutlar verme. K1: Bilgisayar ve İnternet Kullanımı, s.125-186
    6 Standart Türk Klavyesi olan F klavyenin tanıtımı. K2: Klavye Teknikleri, s.13-16
    7 On parmak yazma tekniği. K2: Klavye Teknikleri, s.19-22
    8 Doğru oturuş şekillerini, kolların duruşunu ayarlama. K2: Klavye Teknikleri, s.19-22
    9 Temel sıra tuşları (A, K, E, M) K2: Klavye Teknikleri, s.23-24
    10 Temel sıra tuşları (İ, L, U, Y) K2: Klavye Teknikleri, s.23-24
    11 Temel sıra tuşları (Ü, T, Ş) K2: Klavye Teknikleri, s.29
    12 Temel sıra uygulamaları. K2: Klavye Teknikleri, s.32
    13 Üst sıra tuşları (O,D, I, R, Ğ, G, N, H) Üst sıra uygulamaları. K2: Klavye Teknikleri, s.35-40
    14 Alt sıra tuşları (C,Ç, Z, S, V, Ö, B, J) Alt sıra uygulamaları . K2: Klavye Teknikleri, s.35-40
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster