ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İŞLETME YÖNETİMİ CBY113 GÜZ 2+0 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel işletme kavramlarını açıklar.
    2-İşletme çeşitlerini sınıflandırır.
    3-İşletmenin kuruluş çalışmalarını kavrar ve işletme büyüklüklerini ayırt eder.
    4-İşletmenin bulunduğu çevre koşullarını analiz eder.
    5-İşletme fonksiyonları arasındaki ilişkiyi açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr.Gör. İlknur AYAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Tengilimoğlu, D.& Atilla, A. & Bektaş, M. (2009). İşletme Yönetimi. Seçkin Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Bahar, E. (2011). İşletme Yönetimi. Beta Yayınevi, İstanbul.
    Dersin Amacı Bu ders ile öğrencinin işletme kuruluş işlemlerini yaparak yönetim faaliyetlerine katılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği İşletme ile ilgili temel kavramlar. İşletmelerin amaçları ve sorumlulukları. İşletmelerin sınıflandırılması. İş Planı yapma ve bir iş fikri bulma, Ekonomik sistemler ve işletmecilik. İşletmelerin kuruluşu ile ilgili çalışmalar. İşletme ve çevresi. İşletmelerin fonksiyonları: yönetim, üretim, pazarlama, İnsan kaynağı, finansman, muhasebe, araştırma-geliştirme ve halkla ilişkiler fonksiyonları. Yönetimin Fonksiyonları: yöneltme, planlama, karar verme, organize etme, koordine etme, denetim.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster