ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    BİLGİSAYAR BÜRO PROGRAMLARI I CBY115 GÜZ 3+1 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bilgisayarın tarihsel gelişimini açıklar.
    2-Bilgisayarın yapısı ve işleyişini açıklar.
    3-Bilgisayar işletim sistemini ve kelime işlemci programlarını kullanır.
    4-Belge hazırlar ve belgeleri biçimlendirir.
    5-Belgede tablo, resim, grafik, köprü, form, adres ve mektup birleştirme oluşturur.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Aslı ÖZTÜRK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. CBY115 Bilgisayar Büro Programları I Ders Notları K2. Sökmen, A., & Gündüz, O. (2008). Uygulamalı Örneklerle Bilgisayar Kullanımı, Detay Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Şentürk, A. (2014). Temel Bilgi Teknolojileri ve Bilgisayar Kullanımı, Seçkin Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı; bilgisayarlar hakkında genel kültür niteliğinde teorik bilgi vermek, bilgisayar donanım ve yazılımına ilişkin öğrencileri bilgilendirmek, işletim sistemi ve kelime işlem programlarını, etkin olarak kullanmalarını sağlamaktır. Bu ders ile öğrenciler, kelime işlem programında belge hazırlama, belge üzerinde düzenlemeler yapma, adres mektup birleştirme işlemlerini yapma, form ve köprü oluşturma gibi eylemleri gerçekleştirebilecektir.
    Dersin İçeriği Bilgisayarın tarihi gelişimi ve temel kavramlar. Bilgisayarların Yapısı ve İşleyişi. Bilgisayar İşletim Sistemi. Kelime İşlem Programı. Biçimlendirme ve Biçimleri Temizleme. Bölüm Oluşturma ve Bölümü Biçimlendirme. Metin Akış Kontrolü. Dipnot Oluşturma. Sonnot Oluşturma. Bilgileri Sıralama. Büyük ya da Karmaşık Belgelerle Çalışmak. Adres Mektup Birleştirme. Formlar Köprü Tablolar. Resimler ve Grafikler.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster