ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İç Mekân Tasarımı II CİT203 GÜZ 3+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Restoran mekânlarının tasarımını analiz eder.
    2-Büro mekânlarının tasarımını analiz eder.
    3-Pastane mekânlarının tasarımını analiz eder.
    4-Eczane mekânlarının tasarımını analiz eder.
    5-Kuyumcu mekânlarının tasarımını analiz eder.
    6-Banka mekânlarının tasarımını analiz eder.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)40188
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 60188
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   128
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,27 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Derse giriş ve genel bilgiler
    2 Derse giriş ve genel bilgiler
    3 Restoran tasarımı
    4 Restoran tasarımı
    5 Büro tasarımı
    6 Büro tasarımı
    7 Pastane tasarımı
    8 Pastane tasarımı
    9 Eczane tasarımı
    10 Eczane tasarımı
    11 Kuyumcu tasarımı
    12 Kuyumcu tasarımı
    13 Banka tasarımı
    14 Banka tasarımı
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan UZUN, Öğr. Gör. Eyüp AKSOY, Öğr. Gör. Sefa KARACA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Francis D.K Ching İç mekan tasarımı Yapı yayın * Temel Tasar (İ.Hulusi GÜNGÖR) * Mimarlık Biçim, Mekan ve Düzen (CHING) * Mimarlıkta teknik resim ( Orhan ŞAHİNLER / Fehmi KIZIL ) * İç Mekan Tasarımına Giriş ( Doç. Dr. Deniz DEMİRARSLAN )
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı İş yeri; iç mekânların tasarlanmasının önemini anlamayı, insan ergonomisinin ve evrensel tasarım ilkelerin normları üzerine detaylı bilgi öğrenmeyi ve ayrıca doğru malzemeleri doğru yerde uygulama becerisi edinmeyi amaçlamaktadır. Ders içeriğine yaşamın geçtiği bazı işyeri alanlarının iç mekan tasarımlarının yapılması girmektedir
    Dersin İçeriği Derse giriş ve genel bilgiler Derse giriş ve genel bilgiler Restoran tasarımı Restoran tasarımı Büro tasarımı Büro tasarımı Pastane tasarımı Pastane tasarımı Eczane tasarımı Eczane tasarımı Kuyumcu tasarımı Kuyumcu tasarımı Banka tasarımı Banka tasarımı
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 İç mekan tasarımı alanına temel oluşturan teknik bilgi, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibi olacaktır. 5
    2 İç mekan tasarımı alanında edindiği teknik ve yöntemsel bilgileri uygulama alanında kullanıp, yorumlayıp; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilecektir. 4
    3 Pazar koşullarını inceleyip gelir yönetimi uygulamalarını tanıyıp bu doğrultuda strateji oluşturabilecektir. 2
    4 İç mekan tasarımı alanında sektörle ilgili mevzuat, temel değerler ve ilkeler hakkında bilgi sahibi olacaktır. 3
    5 Yaratıcı ve yenilikçi düşünebilecek, öğrenilen bilgilerin yenilikçi bir düşünce tarzı ile alışılmış uygulamaların dışındaki ortamlarda da uygulayabilecektir. -
    6 Bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilecek, açık fikirli, eleştiriye açık, yapıcı ve özgüven sahibi olacak, etkin ve verimli çalışabilecektir. -
    7 İş etiğinin değerlerine uymanın gereğini özümseyecek, alan ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve uygulanması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olacak ve bunları uygulayabilecektir. -
    8 Bir yabancı dili kullanarak iç mekan tasarımı alanı ile ilgili bilgileri izleyebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecektir. -
    9 İç mekan tasarımı alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programları ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilecektir. -
    10 Yaşam boyu öğrenme yaklaşımını benimseyecek, bilgilerini yenilemeye ve sürekli geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacaktır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster